lauantai 14. heinäkuuta 2012

Skandaali Tangomarkkinoilla

Uskomaton floppi Tangomarkkinoiden järjestelyissä. Mafiamaisella tuomaripelillä valittiin tangon kuninkaallisia. Tuomaristo valitsi lopussa voittajan. Tuomarit olivat samalla tiettyjen laulajien tukihenkilöistä. Puheenjohtajan äänin pudotettiin Heidi Pakarinen loppukilpailuista. Sitten tuomarit äänestivät omiaan, siis ne joilla oli vielä omia tuettavia kisassa, kohti finaalia. Törkeää ja avoimen epäreilua kotinpäinvetoa. Yleisöäänestykset oli unohdettu ja omien suosikkien äänestäminen oli pääosissa. Koko homma oli aivan syvältä. Ääneltään paras laulaja Nino Nyman karsittiin heti. Hänellä ei ollut porukassa tukituomaria. Voittajaksi tuli loppujen lopuksi tuomariarvontojen jälkeen Pekka Mikkola. Ihan ok, muttei mikään karismaattinen hahmo. Tämänkaltainen tankokisa ei kiinnosta suuremmiten. Mukavasti Ylen musiikkiporukkakin on mukana tällaisessa sisäpiiritouhussa. Selkeää katsojien aliarviointia ja poikkeuksellista suomalaisessa tv-viihteessä. Kansan suosikki Suvi Karjulakin sai lemput. Mutta tuomaristo pelasi kortit toisin. Tuomariston puheenjohtajan suojatti oli yllättäen kahden parhaan joukossa, vaikka oli putoamassa. No, tämä on markkinoita, tangomarkkinoita. Markkinavoimat (? mitä lienevät) määräävät, kansa katsoo silmät pyöreänä.

2 kommenttia:

  1. Hei Jorma
    Olen kanssasi samaa mieltä. Laulan tangoja itse, olen itseasiassa aika hyvä niissä. Tunnen henkilökohtaisesti muutamia tangokuninkaallisia, jotkut jopa perhetuttuja.

    En halua enää katsoa tangomarkkinoita, ne ovat todella jotakin, jota en halua tässä nyt kirjoittaa...Useana vuonna on jäänyt toiseksi tai jopa pudonneet ne henkilöt, jotka olisivat edes jotenkin voineet tuoda väriä, persoonaa ja ilmaisua tangonkentälle.

    t. tangon ystävä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tango eläköön. Taustalla pyörivät kuviot pilaavat hyvän idean. Olisi syytä vaihtaa henkilöitä ja uudistaa markkinat. Suuri yleisö ei näytä piittaavan suuremmiten taustapelistä. Odotin itse iltapäivälehtien reagoivan tuomaripeliin, mutta mitään ei näkynyt. Oikeille kuninkaallisille kunnia ja kruunut.

      Poista