perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kaupassa

Kävin kaupassa. Ihmettelin veden hintaa. Puolentoista litran vesipullo maksoi euron. Siis ihan tavallista juomavettä. Samainen pullo maksoi Maltalla Slieman Tower supermarketissa 35 senttiä. Aika paljon vähemmän. Suomi on kallis maa ja siihen olemme tottuneet. Tässä ihmetyttää oikeastaan vesijohto. Maltalla vesijohdoista tulee myös vettä, mutten lähtisi sitä juomaan tai pullottamaan. Toisin on meillä, jossa suihkuvesi ja muu talousvesikin on juomakelpoista. Nythän kannattaisi tehdä bisnestä pullottamalla kraanavettä ja myymällä sitä suomalaisille. Kauas Maltalle sitä ei kannata viedä, vaikka menekki olisi taattu. Mutta meillä se saattaisi kannattaa. Tampereella kuutio vettä maksaa 1,11 €. Räjähtävän koulumatematiikan ansiosta päättelen, että kuutiossa vettä on tuhat litraa. Siitä tulee 666 puolentoistalitran pulloa. Jos vesipullo maksaa 1€ ja pullon hinta (kierrätyspullon) 40 senttiä, jää veden hinnaksi 60 senttiä. Kuutiolta vettä saisi siten 333 €. Tiivistettynä 1,11 € vedellä saisi 333 €. Nyt vain pitäisi saada ihmiset ostamaan tätä vettä. Ripotellaan kuutioon vettä hyppysellinen ruususuolaa ja myydään ruususuola kivennäisvetenä, joka parantaa sairaat ja elvyttää kuolleet. Hinta voisi olla 1,59 €/pullo. Nyt sitten tuloja kertyisikin lähemmäksi 666 €. Mitäs jos alkaisi kerätä sadevettä ? Sehän ei kait maksa mitään. Vai pitääköhän siitä maksaa jokin valtion vero ? Kait sekin on valtion omaisuutta. Voikohan sadevettä juoda ? Siinä taitaa olla valmiiksi mineraaleja. Toisaalta kuutio vesijohtovettä on aika halpaa ja turvallisempaa. Voi vetäytyä vastuusta, jos vesi maistuu kloorilta. On tämä Suomi aika hieno maa loppujen lopuksi. Tuhat litraa juomavettä maksaa euron ja rapiat päälle. Onhan se aika halpaa.

Hei, miksi muuten olen kunnalla töissä ? Minussahan on piilevän yrittäjähenkeä. Toivottavasti kukaan ei lue tätä blogia, jotta voin alkaa nettoamaan tällä kraanavedellä. Mitenkähän olisi tämä poronsarviuutteen ujuttaminen kivennäisveteen tai kuidut, maitohappobakteerit tai Omega 3 rasvahapot. Nehän ovat kaikki ihmisten mielissä terveysvaikutteisia. Entäs mielenterveyteen vaikuttava kivennäisvesi ? Eiköhän tehdä kaupat. Antaa muiden askarrella angrybirdsien kanssa. Minä lähden myymään ihmisille vettä.

(Pahoittelut lukijalle mahdollisesti aiheutunutta päänsärkyä, muuta kipua tai haittaa. Satun olemaan lomalla ja ajatus kulkee levottomasti näin aamupäivällä. Yleensä se on tasaantunut iltaa kohden tai ainakin muuttanut muotoaan. Lopullisesti levottomat ajatukset haihtuvat syksyn pimeyteen ja ensilumeen mennessä. Mahdolliset haitta- ja vahinkoilmoitukset tehdään kirjallisesti valtion yleisten töiden ja asioiden valitustakuuturvalautakunnan asiamiehelle valtion virastojen säädettyinä aukioloaikoina tai aähköisesti muinakin aikoina netissä osoitteessa www.valtionyleistentoidenjaasioidenvalitustakuuturvalautakunta-asiamies.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti