perjantai 31. lokakuuta 2014

Partisans ja Elephant 9 & Reine Fiske


Tampereen Jazz Happening avattiin torstaina varsin tasokkaissa merkeissä. Klubin lavalla englantilainen Partisans ja norjalainen Elephant 9 täydennettynä ruotsalaisella kitaristilla Reine Fiskillä.

Partisans on kyllä mainio bändi. Sen neljä jäsentä ovat kaikki samantasoisia soittajia. Siitä muodostuu tiivis yhdistelmä. Musiikki oli modernia sähköjatsia vaikka mieleen tuli kyllä seiskytluvulta Ian Carrin luotsaama Nucleus. Kitaristi Phil Robson oli kenties joukon kiinnostavinm soittaja mutta kaua eivät jääneet muutkaan puhaltaja Julian Siegel, rumpali Gene Calderazzo ja basisti Taddeus Kelly. Kuuntelijan punakynästä muutama vuolaisu. Välillä bändi soitteli hyvin mainstreemiä vaikka soittajien taidot ovat todella hyvät. Kaipailin kovempia ja kulmikkaampia otteita. Taitava yhteissoitto antaisi mahdollisuuksia hieman eriytyneempää yhteissoittoon. Mutta bändi oli erino0mainen. Annan heti kättelyssä 7,35 pistettä.

Elephant 9 on progea soittava norjalainen rockjazz bändi. Uurnat olivat niin kovalla, että osa yleisöstä pelkäsi tulevan uurnatuksi. Tämäntyylinen pienieleineen voimamusiikki kaipapaa kyllä kovaa ääntä, mutta nyt nupit olivat hieman liiaksi suunnattu kaakkoon. Kosketinsoittaja Slåle Sturleggen oli mainio vanhan liiton urkuri. Parasta antia oli kuitenkin rumpali Torsten Lofthusin leveäharteinen soitanta. Kitaristi Reine Fiske tuntui vääntelevän säätönappuloita alkupään kappaleissa, joten hänen taidot menivät vähän sivu suun. Tästäkin bändistä, ehkä progen takia, tulee mieleen joku puolalainen seiskyluvun voimabändi, mutten muista nyt nimeä (ei kuitenkaan Niemen). Voimakkaiden ääniaaltojen saattelemana pariskuntamme pakeni rauhalliseen Peltsun onnelaan. Pisteitä annetaan kuitenkin 7,15.

Jazz Happeningin ohjelmaa tarkastellessa huomaa yhden teeman. Se on kiinnostavat kitaristit. Niin ainakin torstainakin. Jatkossa luvassa on vielä Bill Frisellin, Teemu Viinikaisen ja Varre Vartiaisen (Elektro GT) näyttöjä. Odotan heitä kaikkia kiinnostuksella kuten myös Terence Blanchardia (trumpetti) ja Takuya Kurodaa (trumpetti).

Kuvissa ylhäällä Partisans ja alhaalla Elephant 9 & Reine Fiske

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti