keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Burger King

Tämä ei ole mainos vaan pikemminkin ravintola-arvostelu. Uskokoon ken tahtoo.

Burger King-hampurilaisketju aloittaa torstaina Tampereen Hämeenkadulla. Minulla oli hyvän kaverin siivellä mahdollisuus testata tätä amerikkalaista hampurilaisihmettä. Aiemmin Helsinkiin rantautunut ravintola toimii Restelin perustaman pikaruokaketun suojissa.

Mutta asiaan. Mikä erottaa Hesen, Mäkin ja uuden Burger Kingin ? Siihen löytyi vastaus helposti. Laatu. Siinä Burger King on veljiään parempi. Sekä hampurilaiset että ranskalaiset olivat yksinkertaisesti maukkaimpia ja parempia. Söin tupla Hopperi hampurilaisaterian. Se oli runsaan kokoinen. Hampurilaisessa kaksi grillattua lihaisaa pihviä ja kunnon salaattia. Hampurilainen oli iso ja tuore. Ehkä jopa hieman liian iso. Se oli maukas ja oikean hampurilaisen näköinen. Tarkoitan, että mainoskuvassa oleva hampurilainen oli luonnossa samanlainen eikä pelkkä litteä kiekko. Ranskalaiset olivat paksumpia kuin tikkuranskalaiset ja muutenkin runsaampia. Lähenee belgialaisia ranskalaisia. Ne ovat mielestäni ranskalaisten ehdotonta eliittiä. Ketsuppia olisi pitänyt pyytää tiskiltä, joten se jäi saamatta. Juomaa sai ottaa niin paljon kuin jaksoi juoda. Jälkiruokana oli pehmistä mansikkahillolla. Aterian ja jälkiruoan hinta oli yhteensä 9,60 €. Pelkkä tupla Hopperiateria oli 8,35 €. Steakhouse ateria maksoi 7,45 €. Hintansa puolesta Burger King tulee kilpailemaan paitsi hampurilaisketjujen, mutta myös lounasravintoloiden kanssa. Kokonaisuus oli hyvin täyttävä ja ruokaisa.

Tilat ovat Stockmannin vieressä Hämeenkadun alkupäässä. Sijainti on varmasti erinomainen. Väkeä riittä puolen päivän lounaasta puoleen yöhön. Rautatieasema on lähellä. Alakerrassa oli tiski ja keittiö ja yläkerrassa ruokailutilat. Palvelu toimi nopeasti ja niin pitikin, olihan toki kyse koepäivästä. Ison tarjottimen kuljettaminen yläkertaan portaita pitkin oli tasapainoilun taitolaji, joka voi vähentää iäkkäämpiä asiakkaita. Tilat olivat valoisat ja uutuuden puhtaat. Ruokailutilat olivat kohtuullisen isot, mutta tiskillä palvelutilat olivat ahtaat.

Toivottavasti Burger King tulee haastamaan Hesen ja Mäkin kehittämään omia myyntituotteitaa ruokaisammaksi. Se toisi varmasti myös roskaruokaa lähemmäs oikeaa ravintoa ja ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti