keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kadonnut päämies

Erään aasialaisen maan pääjohtaja, maan isä ja politiikan suuri ajattelija on kadonnut. Mediassa ja erityisesti naapurimaan johtotasolla on spekuloitu katoamisen syitä. Onko kyse vallankaappauksesta, sairastumisesta, ylilihavuudesta vai mistä ? Lähetimme jo vuosi sitten tutkivan journalistn hänen omilla varoillaan tähän auringonlaskun maahan. Hänestä ei ole kuulunut mitään, mutta nyt olemme saaneet pulloposta päivittäin.

Pullo 1.
Maan auringonsäde on rakentanut itselleen kaarnaveneen, koska hän ihailee Thor Heyerdahlia. Hän on lähtenyt seilaamaan pitkin meriä, toiveena löytää uusi maanosa. Ehkä Amerikka. Kaarnavene on kohtuullisen suuri, sillä siinä on kahdensadan henkilön miehistö (ja naisisto), iso sviitti, sauna, uimahalli, yökerho, ravintola ja elokuvateatteri. Tämä tietenkin vain maan johtajan käytössä. Henkilökunta on duunissa kaiken aikaa valmiina palvelemaanisä aurinkoista.

Pullo 2.
Johtajan vieraillessa eräässä joukko-osastossa, hänen korkokenkänsä korko osui pitkospuiden rakoon. Nilkka kipeytyi ja johtaja joutui pitkäaikaiseen sairaalahoitoon. Joukko-osasto poistettiin muonavahvuudesta, mikä olikin hieno teko. Muut joukko-osastot saivat heihän päivittäisen leipäannoksensa. Suuri johtaja on loukkaantunut ja häntä lepytellään nyt erilaisilla lahjoilla ja viihteellä. Johtaja on kuitenkin edelleen mykkäkoulussa eikä suostu tulemaan julkisuuteen.

Pullo 3.
Suuressa konsertissa, jossa myös suuri johtaja oli läsnä, esiintyi erittäin taitava ja taiteellinen esiintyjä. Konsertin jälkeen taiteilija meni johtajan luokse esiintymään, eikä heitä ole nähty sen koomin. Ruokaa ja juomaa roudataan luxuskaupoista päivittäin, mutta johtajaa ei ole näkynyt julkisuudessa. Tarkkailijat epäilevät, että kyseinen taiteilijatar kiinnostaa johtajaa.

Pullo 4.
Johtaja päätti laihtua, koska paino oli jo 130 kiloa. Laihtuminen sujuikin hyvin ja johtaja laihtui päivittäin nopeast. Nyt hän on niin laiha, ettei häntä enää huomaa suuresta massasta. Koska johtaja nauttii saman annoksen kuin muukin väki, häntä ei enää huomata. Hän ei siis ole kadonnut mihinkään, vaan hän on läsnä päivittäin.

Pullo 5.
Johtajan esikunta pystyi sopimaan ensimmäisen kerran yhteisestä tavoitteesta. Johtaja on vaihdettava. Se tehtiin ja johtaja poistettiin kuvasta. Siitä seurasi ennennäkemätön kiista uuden johtajan valinnasta, valintatavasta ja ehdokkaista. Harmaata savua on noussut hallintorakennuksesta, Vatikaanin tapaan, mutta se on tullut hallintorakennuksen palon takia. Sisäiseen ristiriitaan on olemassa yksi ratkaisu, mutta kukaan ei ole sitä vielä keksinyt. Tai halunnut sanoa ääneen. Maa ei ole liittynyt naapurimaahan.

Näistä pulloposteista voimme havaita, ettei ole syytä huoleen. Maa makaa tavallaan ja niin edespäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti