lauantai 18. lokakuuta 2014

Venäläisiä sukellusveneitä Tukholman saaristossa

Ruotsin armeijan helikopterit ja sotilasveneet etsivät kuumeisesti venäläistä/venäläisiä sukellusveneitä Tukholman rannikolla. Kriisikokemattomat ruotsalaissotilaat ovat paniikissa. Sukellusvenettä ei tunnu löytyvän mistään. Miksei ? Onko se Ruotsin armeijan heikkoutta, luulosairautta vai ylireagointia. Vai ovatko venäläiset kehittäneet näkymättömän sukellusveneen, jota testaillaan perinteisesti Ruotsin rannikolla. Tuoreessa muistissa on vuonna 1981 Landskronan edustalle karille ajanut venäläinen U-bot. Se sai makailla karilla peräti 15 tuntia, ennenkuin ohi ajanut kalastaja huomasi veneen.

Mistä tässä kaikessa on kysymys ?

Putinille hankittiin Ahvenanmaalta tontti johonkin tarkoitukseen. Nyt haetaan uutta tonttia Tukholman saaristosta. Kovana kalamiehenä tunnettu päämies haluaa runsaskalaisen rantapaikan, josta tulee saalista omiin ja kavereiden tarpeisiin. Seuraava tontti on luvassa Tanskanmaalta.

Ei kai !

Pietarilainen sukellusvenefirma aloitti Tukholman risteilyt jo keväällä. Kun halpaa laituripaikkaa ei löytynyt Tukholman keskustasta, päätettiin ankkuroitua saaristoon. Turistit kuljetetaan Tukholman keskustaan saaristopaateilla ja säästetään kalleista satamamaksuista. Kun käytetään hieman eri saaria, paikalliset ihmiset eivät ihmettele satojen ihmisten venekuljetuksia. Sukellusveneet ankkuroituvat sitä paitsi pimeän aikaan, joten pahoja puheitakaan ei pääse syntymään. Joku valopää on kuitenkin päässyt jyvälle tästä uudesta matkustusmuodosta ja se on johtanut kriisitunnelmiin puolustusvoimissa.

Ei o perää !

Jokasyksyinen Venäjän sukellusvenelaivaston koulutus- ja virkistysretki suuntautui Tukholman saaristoon. Maihinnousu rahoitetaan mittavilla vodkamäärillä, joita annetaan vastalahjaksi saaristolaisille. Jouluna sitten juhlitaan rankasti vieraiden tuliaisilla. Venäläisillä sotilailla ohjelmassa on perinteistä saunomista, sotilaspainia, menneiden muisteloa ja kirkkaiden juomien nauttimista suolakurkun kera. Paluumatkalle lähdetään hetimiten, kunhan miehistöstä joku on siinä määrin selvinpäin, että muistaa sukellusveneen ajo-ohjeet.

Älä yritä juksata !

Kymmenkunta venäläistä miljardööriä on halunnut piilottaa kasapäin dollareita, euroja ja puntia Ruotsin saaristoon. Pankit eivät ota enää miljonäärien rahoja pakotteiden takia vastaan ja muutenkin Venäjän talous on romahtamassa. Turvallisinta on puolueettomassa Ruotsissa, joka on perinteisesti kunnostautunut sukellusveneiden etsinnoissä. Tai laihoista tuloksista mainitussa lajissa. Saaristossa on lukuisia mökkejä, rantasaunoja ja venevajoja, jotka toimivat käteisen rahan piilopaikkoina. Sukellusvene on huomaamaton ja nopea kulkupeli, jolla voi viedä maan rajojen ulkopuolelle ja myös sisäpuolelle konttikaupalla seteleitä.

Nyt menee liian paksuksi !

Tukholmalaiset pojat kokeilevat uusia radio-ohjattavia sukellusveneitä Tukholman saaristossa. Se on käynnistänyt laajamittaisen sotilasoperaation, jossa mukana on sekä meri- että maajoukkoja. Ruotsalaissotilaat ovat järkyttyneitä mahdollisesta vaarasta ja osa on saanut jo kriisiterapiaa Tukholman klinikoilla. Etsinnät eivät ole kuitenkaan johtaneet tulokseen. Viikonlopun jälkeen odotetaan, että ruotsalisteinit palaavat koteihinsa ja kouluun viikonlopun harrastuksista.

No, tulihan se sieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti