torstai 2. lokakuuta 2014

Viikon kuva-arvoitus


Mitä mahtaa olla oheisessa kuvassa ? Osallistu ! Vastaa ja voita !

A. Valtion kultavaranto on huvennut uhkaavasti. Suomen Pankin salaisessa säilössä on jäljellä enää muutamia harkkoja. Talous on pahasti kuralla. Tallellä on enää todella vanhoja ja tummuneita kultaharkkoja. Ei näytä hyvältä. Valtiovarainministeri Rinne on antanut virkamiesten tehtäväksi kiillottaa viimeiset kultaharkot kiiltäviksi.

B. Pohjanmaan joet ovat kuivuneet. Enää ei tule tulvia tai isoja vesimassoja. Syykin on selvinnyt. Kaikki vesivoima tarvitaan Pyhäjoen atomivoimalan lauhdevesiin. Sitä ei riitä enää jokiin, puhumattakaan tulviin tai edes juomavedeksi. Pohjanmaan kunnat (Pyhäjokea lukuunottamatta) aikovat haastaa voimayhtiön oikeuteen kadonneesta vedestä, turisteilta saamatta jääneistä tuloista ja alueen viljelijöiden tulvavahinkokorvausten menetyksistä.

C. Tampereen tunnelin ja pikaratikan rakennustyöt aloitettiin keskustassa. Ensimmäisenä tehdään Hämeenkadun seisake. Raiteet tulevat maan sisään, jolloin sitä voi kutsua myös lyhytmetroksi. Päälle rakennetaan kansi, johon tulee uusi jäähalli, Kalevan jalkapallostadioni, parkkiluola ja konserttisali. Rakennusta reunustavat yllä, päällä ja sivulla olevat uudet asuintalot, joiden tuotolla hanke rahoitetaan. Koko komeus valmistuu keväällä 2015.

D. Uusi uimaranta avattiin Tampereen keskustaan. Tarkoitus on houkutella turisteja paikkakunnalle. Tämän rannan nimeksi on ehdolla useita vaihtoehtoja: Hämpin ranta, Rotvallin reuna, Tapolan musta, Nääsranta, Tampesteri tai Nysse meni. Uimarannalle pääsee vain henkilö, joka on suorittanut uima-apron vesitieteessä. Rannalla voi suorittaa uimamaisterin, uimakandidaatin, uimalisenssiaatin ja uimatohtorin tutkinnot. Ranta on luonnonmukainen kiviranta, jolloin luonnon omaleimaisuus ja paikkakunnan tuoma ympäristö vahvistavat keskustan omaa identiteettiä. Uimaranta on päässyt Maailman perintökohteeksi numero 32.541.

E. Talvivaaran kaivoshankkeen mentyä konkkaan Sotkamossa, uusi kaivos on avattu etelässä. Tarkoitus on louhia kiviainesta ja löytää siitä erilaisia metalleja, kumia ja muita raaka-aineita. Vanhoissa polkupyörissä on runsaasti erilaisia materiaaleja, joita voidaan sulattaa käyttökelpoisíksi teelmiksi Uudenkaupungin autotehtaalle. Polkupyörän renkaista saadaan raaka-ainetta kansainväliselle Nokian renkaat-yhtiölle. Valtio tukee hanketta työllisyyden takia. Kaivosyhtiö on myös viety pörssiin, jossa sen kurssin on noussut heti sata prosenttia yhdestä sentistä kahteen senttiin.

F. Uusi kivimuseo on avattu. Museon toimintakonsepti on uudenlainen. Kaikki kansalaiset voivat tuoda erilaisia kiviä museoon, kunhan niiden mukana on kuvaus kivilaadusta ja löytöpaikasta. Kiviä voi tuoda vaikka omalta kotipihaltaan. Mitään maksua ei ole. Riittää kun kantaa oman kortensa kekoon. Avauspäivänä museoon kertyi kiitettävä määrä kiviä. Museo on herättänyt etukäteen kansainvälistä kiinnostusta, sillä uutistyhtiö CNN ja viihdeyhtiö HBO ovat tekemässä kymmenosaista sarjaa, jonka nimi on "Kivien alkuperä ja ikiaikainen historia maapallon alupäivistä loppuun". Sarjaa on ehditty myymään jo sataan maahan ja siitä on tulossa toinen tuotantokausi.

G. Siisti Tampere-hanke tempasi jälleen. Nyt puhdistettiin Tammerkoski. Koskesta löydetyt tavarat myytiin peräkonttikirppiksellä ja myyntituloilla tullaan rakentamaan TAYSiin kaksi uutta sairaalaa ja maanalainen pysäköintialue. Puhdistustyötä jatketaan vielä hieman, sillä sairaaloiden rakentamiskustannuksista puuttuu vielä 199,99 miljoonaa euroa.

Osallistu tähän vaikeaan arvauskilpailuun ! Kaikkien oikein vastanneiden kesken arvotaan hyviä palkintoja. Tai ylipäätään jotain palkintoja. Jokainen voittaa jotain. Ehkä itsensä.
Pääpalkinto on koti-ilta omassa olohuoneessa. Voittaja voi seurustella kotoväen kanssa tai surffailla yksikseen netissä. Samalla voi vierailla vaikka tässä hauskassa blogissa.
Toisena palkintona on vierailu kivimuseossa kaivoksessa tai työmaalla.
Pienempinä voittoina on eri kokoisia kiviä.

Oikeat vastaukset julkaistaan blogin numerossa 2.195.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti