keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Ruotsalaisyleisön vedenalaiset havainnot

Ruotsin puolustusvoimat on siirtynyt selvittämään yleisön havaintoja Tukholman saaristoon liittyvissä vedenalaisissa tutkimuksissa. Omat tutkimukset eivät ole tuottaneet tulosta tai ehkä ovat, mutta niistä ei kerrota. Myöskään sukellusveneistä tai niihin liittyvistä maista ei puhuta. Puhutaan vain kontakteista ja havainnoista. Lisää havaintoja on tullut ja niitä selvitetään edelleen.

Yleisöhavainto 1
Olin Tukholman keskustan uimahallissa eilen. Sukelsin lähellä pohjaa, kun vastaani tuli vierasmaalaisen näköinen mieshenkilö. Tämä epäilyttävä henkilö oli aivan musta niinkuin rannikolla kuvattu henkilö. Rannikolla havaittu kaveri oli todettu myöhemmin olevan kalastaja, mutta tämä ei ollut. Yritin ottaa hänen uimalasit pois, että olisin nähnyt naaman. Hänellä oli selvästi kiire pois uima-altaasta, kun olin huomannut hänet. Epäilen, että kyseessä oli sukellusveneen miehistön jäsen, joka oli asentamassa kuuntelulaitteita uimahallin pohjaan. Uimahallin kassa kertoi, että mies puhdisti suodatinlevyjä, mutta minusta hän oli vieraan vallan edustaja.

Yleisöhavainto 2
Mökkini sijaitsee rannikolla kymmen kilometria keskustasta. Illalla naapurin laiturilla oli joku. Sitten ei ollut. Ehkä hän hyppäsi sukelluksiin pinnan alle. En nähnyt hänen nousevan enää ylös. Yleensä naapurimökillä saunotaan ja uidaan kesällä, mutta nythän vesi on jo kylmää. Niin kylmää, että itsekin kävin hörppäämässä punssia. Olen aika varma, että kyseinen sukeltaja meni johonkin piensukellusveneeseen, koska en huomannut hänen nousuaan laiturille. Telkusta katselin uutisia sukellusveneistä. Istuskelin koko loppuillan laiturilla punssia juoden ja ajattelin, että soittelen heti hätäkeskukseen. Jotain liikettä merellä oli, mutten oikein saanut selvää mistä oli kyse. Kuulosti venäjänkieliseltä puheelta, moottoriveneen ääneltä tai tuulelta. Kun sitten heräsin puolilta päivin ja kävin katsomassa rannalla, joku pullo kellui pinnalla. En koskenut siihen.

Yleisöhavainto 3
Siljalla tultiin Turusta ja äkkiä huomasin rannalla jonkun olennon. Pienempi kuin ihminen. Väänteli ensin itseään ja sitten se lähti uimaan. Varmaankin joku pienoissukelluseläin. Veikkaan että venäläinen uusi keksintö. Mitään kirjaimia tai numeroita en erottanut, mutta varmaan niitäkin oli. Sanoin kaverilklekin, muttei se ymmärtänyt. Se oli varmaankin joku venäläinen vakooja.

Yleisöhavainto 4
Akvaariossa oli sunnuntaina jokin vieras sukellusvene tai miinanraivaaja tai venäläinen. Se näytti ihan kalalta, mutta selvästi näin, että sukellusvenehän se siinä. Menin tekemään ilmoituksen ja jonkin ajan kuluttua huomattiin, että toinen pienempi sukellusvene pyöri isomman vanavedessä. Se ikäänkuin ruokki pienempää alusta. Tein tästä havainnosta ilmoituksen ja nyt puolustusvoimien yksikkö onkin raivannut akvaarion.

Yleisöhavainto 5
Göteborgin keskustassa menin kerran isoa siltaa pitkin, kun kuulin jonkun huutavan. En kuitenkaan nähnyt ketään kadulla tai pyörätiellä. Jälkikäteen ajattelin, että kyse oli varmasti niistä sukellusveneistä sillan alla. Se oli varmaankin mennyt rikki ja kapteeni huusi apua. Harmittaa, kun en huomannut katsoa alas sillata. Ne olisivat marmasti tarvinneet apua. Tästä on ainakin kolme vuotta aikaa, mutta muistan sen kyllä ihan varmasti. Nyt ne ovat yrittäneet mennä Tukholmaan pyytämään apua.

Yleisöhavainto 6
Uumajassa maanantaina oltiin rannalla kävelemässä, kun ohi ajoi ulkomaalainen auto. Sitten se pysähtyi ja jotkut niistä meni rannalle. Näytti siltä, että ne katselivat veteen. Taisivat myös koskettaa veteen. Se oli jotenkin erikoista ja hermostuttavaa. En ole ennen nähnyt ulkolaisten katsovan merelle sillätavoin. Käveltiin sinne päin, mutta sitten ajateltiin ilmoitella hätäkeskukseen, että rannalle oli ehkä asennettu miinoja. Ilmoitettiin ihan varmuuden vuoksi, jos kesällä joku menee uimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti