torstai 16. lokakuuta 2014

Pääministerin painajaisuni

Suomen nykytalous ja tulevaisuuden näkymät olivat pahasti kuralla. Luottoluokitusyhtiö pudotti maamme luottoluokitusta parhaasta AAA-ryhmästä pelkkään AA+ ryhmään. Hikikarpalot juoksivat yleensä iloisena tunnetun pääministerin otsalla. Talous oli vajoamassa pohjamutiin ja meikäläinen saa lopputilin. Mitä vaimo siitä sanoisivat, tai lapset ? Mitä niiden kaverit sanoisivat? Puhumattakaan omista kavereista. Myös hallituksen muut ministerit jäisivät ilman ministerinpalkkoja. Kaikki oppositiossa nauraisivat hänelle ja hänen positiiviselle urheilijanuorukaisen olemukselleen. Vahingoniloisena vastustajatoimittajat kirjoittaisivat häpeällisiä juttuja hänestä, maan pääministeristä.

Pääministeri päätti järkeillä kylmän viileästi. Nyt on aika tehdä jotain. Apua ei ole odotettavissa Naton suunnalta, kun emme kuulu siihen. Myöskään Rosatom ei tule kysymykseen, koska eduskunta ei hyväksy sitä. On suunnattava katse länsinaapuriin. Sieltähn me olimme kopioineet kokonaisen sosiaalidemokraattisen yhteiskunnan mallin. Pääministeri soitteli hyvälle ystävälleen Björn Borgille. Sama mies, joka oli voittanut lukuisia Wimbledon turnauksia ja suunnitellut muotivaate- ja hajuvesituotteita. Borg lupasi oitis tehdä talousanalyysin Suomen tilanteesta ja ehdotuksen uudesta suunnata. Samaan läjään Borg lupasi tehdä uuden Suomi-malliston urheilusukkia. Tiukkana tennismiehenä ja veronkiertäjänä tunnettu Borg ehdottaisi verojen ja työnantajamaksujen alennuksia. Sen pääministeri tiesi entuudestaan. Tehtiin diili ja pääministeri lupasi tiedottaa asiasta kotimaassa. Media ja sosiaalidemarit hyökkäsivät heti vastaiskuun. Mitä me tarvitaan ruottalaisia tähän soppaan ? Meillä on omasta takaa talousviisaita. Päämies soitteli uudelleen Borgille ja ehdotti jotain suomalaista kumppania, jolla katkaistaan siivet vastustajien paapatukselta. Borg sanoi tuntevansa erään Jenni Vartiaisen, joka toimii Suomessa. Hän on sitäpaitsi käynyt joskus Ruotsissa. Hänelle soiteltiin hetimiten ja hän suostui pyyntöön. Vartiainen oli juuri lopetellut tunnetun ohjelman Vain taloutta - ei sen enempää taltioinnit. Vartiainen voisi lisäksi säveltää jotain talouteen liittyvää. Helpottuneena annettiin uusi lehdistötiedote. Borg ja Vartiainen kirjoittaisivat yhdessä analyysin Suomen taloudesta ja ehdotukset talouskurssin korjaamisesta. Eikä maksa mitään. Halpaa.

Siihen pääministeri heräsi hymyssä suin. Petivaatteet ovat likomärkiä, mutta mieli oli tyyni. Olipa hyvä ja neuvoa antava uni. Helpottuneena on mukava aloittaa uusi päivä. Ensi töikseen hän soittaisi Ruotsiin eräälle Borg-nimiselle tutulleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti