maanantai 13. lokakuuta 2014

Viikon syyllinen: Avin viskivirkamies

Menneellä viikolla viskiä yritettiin markkinoida näyttelyn nimessä. Se on tietysti kielletty, niinkuin muidenkin vahvojen alkoholien mainostaminen. Messulogosta jouduttiin poistamaan viski sana. Mutta ei tämä tähän loppunut. Viskistä ei saanut myöskään kirjoittaa blogissa. Nyt somessa elävät viski- yms kansalaisvapauspoliisit heräsivät. Mitä ! Eikö tässä maassa saa enää puhua viskistä. Myös Pääministeri Viski Stubb alkoi heräämään. Samoin Ylijohtaja Viski Taina. Syksyn suurin kriisi oli käsillä. Taakse jäivät talouden kestävyysvajeet, eläkeikä, Ukraina ja Venäjä, Syyria, ISIS, sote-uudistus ja Jokereiden pelaaminen KHL:ssä. Poistetaanko viski maailmankartalta, blogikirjoituksista ja minun baarikaapistani ? Tätä kysyivät kaikki Espoon ja Kauniaisten viskisiepot ja RadioRockin kuuntelijat. Eikai ! Viskivirkamies joutuu varmaan disponibiliteettiin. Tai ainakin keskusteluun esimiehen kanssa. Tai ottamaan pari viskiä.

Maailman viskiviranomaisten tuomio

1. Suomen viskiluokitus pudotetaan kolmen A:n luokasta AA+ tasolle. Suomessa myydään jatkossa pelkästään Four Rosesia ja Jamesonia. No, ehkä Ballantinesiä. Sehän takoittaa, ettei maailman parhaita viskejä saa enää Suomesta. Poissa ovat hyvät skottilaiset savuviskit. Tai ei kokonaan poissa, mutta ne maksavat omaisuuden verran enemmän.

2. Suomeen tulevilta matkustajilta tarkastetaan ja poistetaan Ebolan lisäksi matkalaukussa olevat viskipullot. Ainakin, mikäli niitä on enemmän kuin omaan käyttöön. Poikkeuksena tietenkin Suomeen omia juhlia juhlimaan tulevien viskit. Niitä saa edelleen tuoda mielin määrin.

3. Ja matkustajilta poistetaan viskistä kertovat kirjat

4. Ja viskiä mainostavat pr-esineet.

5. Pääministeri joutuu ärähtämään uudestaan heti Suvivirrestä aiheutuneen kohun jälkeen. Suomessa pitää saada tehdä mitä haluaa viskinsä kanssa. Pääministeri käy kuumana. Taas yksi rajoitus. "Me Kokoomuksessa haluamme vähentää rajoituksia".

6. Maailman terveysviranomaiset suosittelevat Suomea kaikille viskinjuomisesta suivaantuneille sukulaisille, elämänkumppaneille ja läheisille. "Menkää Suomeen ja viskinhuuruinen hengitys ei enää huohota niskaanne aamuyöstä", sanotaan WHO:n tiedotteessa.

7. Viskin maahantuojien keskusliiton (V-MTK) viskimarkkinointitiedottaja on hyvin loukkaantunut(mielissään) tästä viskinvastaisesta(myönteisestä) propagandavyörystä(tuotemarkkinoinnista). Suomesta on tulossa(on jo nyt) viskikielteisyyden(viskimyönteisyyden) takapajula(markkinajohtaja).

8. Maailman viskinvastustajat ry alkaa viettämään viskitöntä viikkoa lokakuun toisella viikolla. Ranskalaisten viini-, shampanja- ja konjakkiyhtiöiden sponsoroima yhdistys aikoo tempaista ensi vuonna näkyvästi juuri Suomessa.

9. Aviin perustetaan Viskin Valtakunnanmarkkinointia Valvovien Viranomaisten Valvontavirasto (VVVVV). Tähän hallituksen viskisiepot (AA+) ovat varanneet määrärahan ensi vuoden budjettiin. Toki ministeri Räsänen kirjautti pöytäkirjaa eriävän mielipiteen, mutta muuten se meni läpi ihan pienessä sievässä.

10. Viskin mainoskiellon kumoamista kannattavat ja vastustavat kansalaisaloitteet luovutetaan Eduskunnassa. Molemmissa on vaadittavat 50.000 allekirjoitusta. Kumpikaan aloite ei johda jatkotoimiin, koska mikään muukaan kansalaisaloite ei ole johtanut toimiin. Näin on päätetty Eduskunnassa. Sitäpaitsi, miksei kukaan puhu enää Kossusta. Sehän on ollut meidän juomamme.

11. Ulkoasianministeriön virkamiesten laatimassa tilannekatsauksessa todetaan "Suomen olisi helpompi liittyä Natoon, jos kaikki joisivat viskiä". Ministeri Tuomioja vaatii lauseen poistamista katsauksesta heti. Virkamiesten ei kuulu ottaa kantaa poliittisiin kysymyksiin, kuten viskin ja Naton yhteyteen. Se on poliitikkojen tehtävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti