perjantai 3. lokakuuta 2014

Eduskunnan maanalainen istuntosali

Eduskunnan alle on valmistunut maanalainen istuntosali. Sen tarkoitus virallisesti on tarjota eduskunnan työlle toimipaikka poikkeusaikana. Tämä on lakien säätämä toimipaikka. Tämä on virallinen totuus.

Tavallisesti luotettavina pidettävät tahot tietävät kuitenkin asioiden oikean laidan. Istuntosalia käytetään lukuisiin tärkeisiin tarkoituksiin. Hyvä niin, sillä muutenhan miljoonia maksanut kalliolouhos seisoisi tyhjänpanttina poikkeustilaa odotellessa.

Kaikki salaiset lait käsitellään maanalaisessa istuntosalissa. Maanpäällä käsitellään julkiset lait ja maan alla salaiset lait. Salaiset lait ovat tärkeä osa kansanvaltaista demokratiaa, sillä edustajat ja puolueet eivät voi julkisesti tehdä samanlaisia päätöksiä kuin salaisesti. Viimeeksi hyväksyttiin hallituksen esitys lapsilisien 50% leikkauksesta, eläkeiän nostosta 70 vuoteen ja maakunnallisten yliopistojen lopettamisesta. Ensi viikolla päätetään puolustusvoimien uusien lentokoneiden ja laivojen hankkimisesta ja siihen liittyvästä 7 miljardin lisälainasta. Myöskin päätös Natoon liittymisestä tehtäneen kuluvan syksyn aikana.

Kahtena iltana viikossa istuntosalissa kokoontuvat eduskunnan harrastuskerhot. Maanantaina kokoontuu eduskunnan AA-kerho, dekkarikerho ja nauravat naturistit. Tiistaina koolla ovat ruotsinkielen kielikurssi, naisten näppisklubi ja suosittu vaihda puoluetta-improvisaatioryhmä.

Maanalaisessa istuntosalissa ovat kaikki kansanedustajien tukipalvelut. Edustajat voivat käyttää psykiatrin, lastenhoitajan, personal trainerin, stylistin, terkan, opon, lakimiehen, kotikokin, salapoliisin, kielipoliisin, rokkipoliisin ja peltipoliisin palveluja. Vuoroviikkoina edustajat voivat saada eläkeneuvontaa, uimaopetusta, rikosten ja riitojen sovittelua sekä avioero- ja sijoitusneuvontaa.

Myös hengellisiä tilaisuuksia on järjestetty todelliseen tarpeeseen. Suvijuhlat, herättäjäjuhlat, ramadan ja evankelipäivät ovat saavuttaneet suuren suosion. Joogaa, mietiskelyä ja useita laihdutuskursseja on pidetty edustajien toivomuksesta. Perjantai-iltaisin eduskunnan ennustaja ennustaa kristallipallosta kansanedustajien tulevaisuuden. Varausaikoja on myönnetty jo tämän eduskunta-ajan jälkeiselle kaudelle.

Viikonloppuisin eduskunnan asunnottomat ovat käyttäneet istuntosalia yömajanaan. Pehmeä patja ja lämmin keitto on tullut monelle kansanedustajalle enemmän kuin tarpeeseen. Vaikka lattiat ovat kovat ja kylmät, on sekin parempi kuin jäinen porttikongi talvella. Samanhenkiset ihmiset saavat vertaistukea ja lohdutusta toisiltaan. Joidenkin asunnottomien kansanedustajien on tiedetty löytäneen vuokra-asunto pääkaupunkiseudulta.

Istuntosalin viereen on rakennettu uudet eduskunnan liikuntatilat. Ne tulivat todella suureen tarpeeseen, aillä suurin osa kansanedustajista harrastaa jotain liikuntalajia. Perinteisten kuntosalin ja uimahallin lisäksi, maan alla on käytettävissä keilaradat, kiipeilyseinä, curlingrata, kenttäratsastusalue, jäähalli, koripallo-, lentopallo ja salibadyhallit, nurmipintainen tenniskenttä, painimolski ja nyrkkeilykehä. Suunnitelmissa on rakentaa vuosikymmenen lopulla 90 metrin mäki ja motocrossrata. Edustajilla ei ainakaan ole pulaa erilaisista liikuntamahdollisuuksistä varsinkaan, jos tulee poikkeustila.

Kansalaiset ovat kauhistelleet luolarakennusten suuria kustannuksia. Tehokas tilojen käyttö ja pitkä aikävälin toiminnan suunnittelu on maksanut jo nyt itsensä takaisin. Yleisö pääsee seuraamaan luolaston tiloja tv:n välityksellä, sillä vuoden 2025 itsenäisyyspäivän juhlat järjestetään maan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti