sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Muikkukeitto

Syksy jo saa ja kaupoissa on perattuja muikkuja. Parhaimmillaan muikut ovat paistettuna, mutta myös muikkukeitto on oikein maukasta. Käytin seuraavia aineita:

300 gr perattuja muikkuja
6 perunaa
2 sipulia
1 kalaliemikuutio
tilliä
osterikastiketta
vettä
2 dl ruokakermaa
3 dl täysmaitoa
50 gr voita
5 maustepippuria
suolaa

Pilkotaan perunat ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Laitetaan kattilaan puolitoista litraa vettä kiehumaan. Lisätään peruna ja sipulikuutiot. Lisätään liemikuutio, lusikallinen osterikastiketta (voi jättää pois, jollei löydy omasta keittiöstä) ja maustepippurit. Annetaan kiehua niin, että perunat ovat lähes kypsiä. Lisätään muikut ja annetaan kiehua vielä 10 minuuttia. Lisätään voi, ruokakerma, maito ja tilli. Annetaan kiehahtaa. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa suolaa.

Tarjotaan höyryävän kuumana syyssunnuntaina lounasiloksi. Lisänä ruisleipää, juustoa ja ruokajuomaksi raikasta vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti