torstai 23. lokakuuta 2014

10 tärppiä vaaliehdokkalle

Kevään eduskuntavaaleihin on puolisen vuotta aikaa. Valtaosa vanhoista edustajista aikoo asettua uudelleen ehdolle. Heistä valtaosa tulee myös valituksi. Mutta aina jää saumaa uusille tulokkaille. Heidän osaltaan julkisuuspeli on nyt alkamassa. Viimeistään syksyllä on tarpeen saada nimi ja naama tutuksi jossain yhteydessä. Sen myötä on mahdollisuus yllättää vanhat kuluneet kehäraakit. Konsulenttitoimisto "Puutarhakadulta Arkadianmäelle ja takaisin" antaa ilmaisia vinkkejä halukkaille. Tässä kymmenen kohdan ohjelma, jolla pääset varmasti hyvään alkuun ja lopulliseen finaaliin. Ellet pääse, vika on kokonaan sinun. Vastalahjaksi odotamme virkapaikkoja, kultaisia kädenpuristuksia, avustuksia, tukiaisia, siltoja, teitä, kouluja ja tietenkin kavereiden ja sukulaisten palkitsemista. Siis sitä samaa, mitä politiikan kovat ammattilaiset tekevät tänä päivänä keskenään.

Neuvo 1.
Vastuu on otettava. Vastuu kuuluu kaikille. Vastuu on rohkeutta. Vastuu on ihmisillä itsellään, kadunmiehillä, taviksilla, jokapaikan höylillä, asiakkailla, kuluttajilla, niemandeilla, yes-maneilla. Siis sinulla, äänestäjä. Ota siis vastuuta omasta elämästäsi, äläkä mangu etuisuuksia muilta. Itsepähän olet elämäsi järjestänyt.

Neuvo 2
Skandaali piristää. Tee skandaali, jolla naamasi tulee tutuksi. Ihan sama mikä. Mitä hullumpi kommellus, sitä suurempi julkisuus. Väitä, että maahanmuuttajien lastenvaunujen pyörät on nastoitettu talvella kun kantaväestön lastenvaunuissa on sliksit. Kaikki tämä valtion varoin. Tai tee aloite, että jos eläkeläiset muuttavat lopullisesti Espanjaan, he saavat ilmaiset kahvipaketit loppuiäkseen. Opiskelijoiden pitää tehdä vuosi ilmaista työtä korvatakseen ilmaisen koulutuksen. Työttömyys pitää luokitella rikokseksi, josta joutuu maksamaan sakkoja.

Neuvo 3
Opettele ottamaan itsestäsi selfie. Osta hyvälaatuinen puhelin tai tabletti, jossa on hyvä kamera. Ota kuva itsestäsi, kun teet jotain. Muista myös jakaa näitä oman naamasi kuvia kaikille kavereille. He haluavat välttämättä tietää milloin olet rautatieasemalla, konserissa, jäähallissa, puoluekokouksessa, vessassa, sängyssä, perunapellossa tai leikkikentällä. Selfie tarkoittaa, että sinulla on hyvä itsetunto ja olet ylpeä kaikesta mitä teet. Siinä on avoimuutta, jonka olet valmis jakamaan kaikille muille. Aivan kuten kansanedustajat omassa työssään. Sinähän olet puhtaasti selfie.

Neuvo 4
Muista olla huolissasi. Kunnon kansanedustajaa huolettavat vauvat, lapset, nuoret, opiskelijat, ikäihmiset, aikuiset, naiset, työttömät, työntekijät, esimiehet, yrittäjät, köyhät, rikkaat, vähemmistöt, enemmistöt, vammaiset, yksineläjät, yksinhuoltajat, lapsiperheet, kiusatut, kiusaajat, sairastuneet, parantuneet, vähäosaiset ja kaikki maailman muut huolet. Huolia on niin paljon, että tahdot jakaa ne kaikki äänestäjien kanssa.

Neuvo 5
Tunnusta, että olet täysin sitoutumaton, puolueeton ja riippumaton. Haluat tehdä itsenäisiä päätöksiä. Turvallisuus ja itsenäinen Suomi on elämäsi perusarvoja. Vaadi maamme liittymistä Natoon, EU:hun, Pohjoismaihin, Amerikkaan, FIFAan, OECDhen, UNISEFiin, Greenpeaceen, Animaliaan, Amnestyyn, SAKhon, ETLAan, KEVAan, KELAan, Soroptimisteihin ja Rotareihin. Nehän ovat melkein sama asia. Muuten meistä tulee Ukraina ja vieraat sukellusveneet partioivat aluevesiämme. Lupaa hankkia uusia hävittäjiä, sotalaivoja ja panssarivaunuja. Hankinnat voidaan hyvin rahoittaa kansalaiskeräyksellä. Verovarojen lisäksi. Laivoihin ja veneisiin voisi ripustaa lahjoittajien nimilaattoja. Kukapa voisi vastustaa oman maan puolustamista.

Neuvo 6
Järjestä kansalaistapaamisia jossakin kaupunkisi keskeisellä paikalla. Pyydä mukaan Vain elämää-solistit, BB-talon asukit, Maajussin morsiammet, Salkkareiden sankarit ja konnat ja kaikki Telkun ruokakokit. Haastattele ja kehu heitä. Osoita olevasi suuri kulttuurituntija ja -persoona. Ehdota heille Jussit, Oscarit, Pulizerit, Nobelit ja Telvikset. Tarjoa äänestäjille kahvia ja hernesoppaa. Se on tavisten ruokaa, mutta kukapa voisi vastustaa ilmaista herdaria. Kerää vapaaehtoinen kannatusmaksu. Sillä pystyt maksamaan julkkisten palkkiot, sopan ja kahveet.

Neuvo 7
Käy juhlissa, urheilutilaisuuksissa, teatterissa, toreilla, kahviloissa, konserteissa, kansanjuhlissa, eläkeläistapahtumissa, vanhempainilloissa ja lastenkutsuilla. Tervehdi kaikkia ihmisiä missä sitten liikutkin. Huuda kovaäänisesti nimesi ikäänkuin kohtaamasi henkilö olisi huonokuuloinen. Silloin hän huomaa, että olet heikkojen puolustaja ja autat vajaavaisia ihmisiä. Huuda entistä kovemmin mitä lähemmäksi vaalipäivä tulee.

Neuvo 8
Ole iloinen ja positiivinen. Jokainen päivä on aurinkoinen ja uutta lupaava. Sateen jälkeen tulee pouta, sitten aurinkoista ja sen jälkeen löydät rakkaimpasi, saat lottovoiton tai tulet autuaaksi. Levitä positiivista asennetta ympärillesi, niin saat kaksinkertaisesti ääniä vastalahjaksi. Yhdessä olemme enemmän, yhteisönä olemme onnellisempia, porukalla ansaitsemme parempaa. Tuska ja koettelemukset opettavat, antavat voimaa ja uusia kokemuksia. Kärsimyksien kautta tulee voittoja, menestystä ja arvokasta elämänkokemusta. Parhaat palkitaan ja kaikkein parhaimmat ansaitsevat parhaiten. Muista kertoa kuinka lapsena sinulta vietiin nukke/auto ja sormeesi tuli haava. Se kasvatti sinusta vahvan menestyjän. Pian pääset Arkadianmäelle ja voit lopettaa tämän hymistelyn.

Neuvo 9
Lupaa, että puolitat kansanedustajien palkat, matkakorvaukset, kokouspalkkiot, työhuoneet, työajan, avustajat, eläkkeet, lisäpalkkiot, juhlatarjoilut, lahjat, lahjukset ja muut etuisuudet. Se antaa sinusta oikeudenmukaisen ihmisen kuvan. Jos sinut valitaan, kukaan ei muista menneitä ja ehdotuksesi unohdetaan. Ellei sinua valita ehdotuksesi unohdetaan joka tapauksessa.

Neuvo 10
Jokainen ihminen ansaitsee oman kunnan, terveyskeskuksen, päiväkodin, koulun ja kirjaston. Puhumattakaan palokunnasta, poliisista, uima- ja jäähallista. Kuntien määrää tulee kasvattaa. Kaikkien pitää saada perustaa oma kunta, jos sitä haluaa. Nykyinen kuntien pakkonaittaminen johtaa heikentyviin palveluihin ja paikallisasioista vieraantumiseen. Ihmisten kiinnostus kunnan toimintaa tulee omakohtaisten kokemusten kautta. Asukas on kunnan paras asiantuntija. Antaa kuntalaisten vastata itse kunnan palveluista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti