keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Viikon syyllinen: Brasilian jalkapallojoukkue

Kaiken piti olla kohdallaan. Mitalit väikkyivät jo silmäkulmassa. Kansa oli unohtanut miljardien törsäämisen uusiin stadioneihin. Joukkue marssi voitontahtoisesti kentälle. Peli alkoi vauhdikkaasti. Sitten se tapahtui. Saksa iski seitsemän maalia Brasilian verkkoon. Maali toisensa perään. Pelaajat olivat kuin jäätyneitä suolapatsaita. Katsojat itkivät. Koko parisataamiljoonainen kansa oli hiljaa - kerrankin.

Kenen syy ?

A. Syyllinen on valmentaja Scolari. Hänhän ilmoitti pelin jälkeen, että syy oli hänen. Se on selvä tunnustus. Hän sanoi kantavansa vastuun siitä, mitä tapahtuu kentällä.

B. Brasilian puolustus nukkui ensimmäisen puoliajan. He eivät tajunneet, että ottelu oli alkanut vaan luulivat harkkojen jatkuvan. Puolustus joutui puoliajalla paniikkiin, kun kuulivat, että kyseessä oli oikea peli ja tilanne oli 5-0. Mitään ei ollut enää tehtävissä. Syyllinen on Brasilian puolustus.

C. Presidentti Dilma Roussoff on syyllinen. Hän rakennutti stadionit ja pisti kymmenet miljardit haisemaan. Jos olisi pelattu vanhoilla stadioneilla ja nurmilla, kotijoukkue olisi voittanut. Jos rahat olisi käytetty uusien asuntojen rakentamiseen ja palkkojen korotuksiin, kansa olisi ainakin ensi viikolla iloisempi. Nyt uudet stadionit muistuttavat katkerasta 7-1 tappiosta. Pressan vika !

D. Neymarin taklaajan Juan Zunigan vika. Tässä se nyt nähtiin. Kolumbialainen taklasin Neymarin sairaalakuntoon ja mitä tapahtui ! Brasilia hävisi ilman maailman parasta futaajaa. Kaveri ei saanut tempusta edes syytettä. Selvästi Zunigan on syypää Brasilian tappioon.

D. Mick Jaggerin vika. Hän on se vanha Rollareiden pusuhuuli. Kyllähän kaikki hänet muistaa, ainakin vanhempi väki. Hän on myös pahanilman lintu. Kun hän on katsomossa, Brasilia häviää. Näin kävi viimeeksikin. Jaggerilla on brasilialainen poika, mutta se ei vaikuta pahaan onnea. Häntä ei parane päästää stadionille, kun Brasilia pelaa. Joku siinä miehessä on pahaa. Syy on Mick Jaggerin.

Kansan tuomio:

1. Koko joukkue pelaa pronssista lauantaina ja 7-1 voitolla ja pronssimitaleilla kaikki pelaajat säilyttävät Brasilian kansalaisuutensa. Tappiolla tulee karkoitus Saksaan.

2. Koko joukkue joutuu maksamaan kisojen 80 miljardin rakentamis- ym järjestelykustannukset. Monet pelaajat ovat miljonäärejä ja heillä on kyllä pankkitileillä rahaa. Ellei ole, menkööt Eurooppaan pelaamaan. Tai Venäjälle (sekin taitaa olla vielä toistaiseksi Eurooppaa).

3. Valmentaja Scolari myydään Saksan mannshaftin valmentajaksi. Ensi kerralla Brasilia takoo taululle pesislukemat ja Saksa saa pitkän nenän.

4. Kolumbia joutuu maksamaan MM-kisojen kustannukset. Se lienee helppoa kun heillä on kasa päin näitä Mendellin kartelleja. Parooneillahan on paaleittain rahaa.

5. Jaggeri pistetään brasilialaiseen vanhainkotiin ja ruokitaan siellä. Häntä ei saa päästää sataa kilometriä lähemmäs jalkapallostadionia, ainakaan jos brassit pelaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti