torstai 24. heinäkuuta 2014

Amerikkalaiset pakenevat Suomesta

Usan suurlähettilä lähti Suomesta. Syytä ei tiedetä, mutta epäilemättä syynä on sormiruoka. Suurlähettiläs oli suivaantunut siihen, että meikäläinen, sivistymätön rupusakki syö sormiruokaa veitsellä ja haarukalla. Sormiruokaahan syödään nimensä mukaisesti sormilla. Suomalaiset leikkaavat pizzasta haarukkapaloja, kun oikea tapa on leikata pizzaveitsellä viipaleita, joita pistellään sormin suuhun. Suurlähettiläs piti Suomesta kyllä muuten, mutta tämä hirvittävä alkeellisuus oli liikaa hänelle.
Nyt uutiset kertovat, että amerikkalaispariskunta on lähtenyt maasta, koska kukaan ei tervehdi toisiaan Suomessa. Meillähän on se piintynyt tapa, että tervehditään vain tuttuja. Vieraita ei ole ollut tapana tervehtiä. Monellakaan ihmisellä ei ole lainkaan tuttuja tai he asuvat kaukana pohjoisessa, jolloin ei ole ketään jota tervehtiä. Amerikassa, jossa kaikki on paremmin, tervehditään myös tuntemattomia. Pariskunta ei kestänyt enää tätä piinaa, vaan päätti nostaa kytkintä sivistymättömästä Suomesta.


Opetusministeriö ja puolustusministeriö ovat päättäneet nostaa kissan pöydälle ja tehdä jotain kyseisille asioille. Emmehän me halua muuttua maailman syrjäkyläksi. Tulossa on kaksi koulu-uudistusta, jotka otetaan käyttöön heti elokuussa. Koulujen ruokalassa aletataan syömään käsin. Keittiöhenkilökunta myy veitset ja haarukat huutokaupalla. Samalla saadaan rahaa oppikirjoihin ja käsipyyhepapereihin. On totta, että esimerkiksi keiton syöminen on hankalaa käsin, mutta lautasen reunasta voi sivistyneesti ryystää keittoa. Perunoiden kuoriminen on myös hieman haasteellista ilman veistä ja haarukkaa, mutta toisaalta se kehittää sorminäppäryyttä. Toinen uudistus koskee tervehtimistä. Koko syksyn ajan kouluissa tullaan tervehtimään aina kun oppilas kohtaa toisen oppilaan, opettajan tai ihmisen. Tervehtiminen voidaan toteuttaa joko puhumalla tai kättelemällä. Myös halaaminen on mahdollista. Näin oppilaat tutustuvat vieraisiin henkilöihin ja saavat sormituntumaa tervehtimisestä. Opetusministeriö uskoo, että peruskoulun ja lukion käyneet oppilaat muuttavat Suomen sivistysvaltioksi kymmenen vuoden kuluessa.

Armeijassahan on totuttu syömään sormin. Määrärahojen supistamisen myötä veitset ja haarukat poistettiin armeijan varustelistalta jo viime vuosikymmenen lopulla. Kaikki ruoka annetaan kiinteinä sormipaloina, joihin ei tarvita ruokailuvälineitä. Ruoka on hitsattu sormipaloiksi aivan kuten lihaliemikuutio. Ruokaa on myös helpompi varastoida ja kuljettaa rintamalle. Kuutiossa on kaikki vitaminiit ja maut yhtenä palana. Toistaiseksi sormiruoka on ollut hyvää. Puolustusministeriö on ottanut uuden kannan myös tervehtimiseen. Onhan tunnettu tosiasia, että juuri jöröt suomalaismiehet eivät tervehdi juuri ketään. Tai tervehtivät juovuksissa, mutta ei selvinpäin. Koska ilmaisen viinan jakaminen tulisi varsin kalliiksi, ollaan intissä ottamassa käyttöön uusi tervehtimiskoodi. Kun rahaa ei ole enää asehankintoihin, varusmiehet alkavat opetella tervehtimistä. Sotaharjoituksissa ei enää huudeta "laukaus", vaan mennään tervehtimään vastapuolta. Se sopii myös uuteen rauhanstrategiaan (ex- puolustusstrategia). Maamme armeija ei enää puolustaudu viholaista vastaan asein vaan "hyökkää" smalltalkilla suoraan lähitaisteluun. Tervehtiminen tuo arkielämään uutta imua. Varusmiehet saavat tervehtimisen sanakirjan, jossa on sadoittain tervehtimisilmaisuja eri tilanteisiin:

"Hyvää päivää, neiti kapteeni !!"
"Hyvää päivää, kaunis herra",
"Wow, mitkä hauikset/boobsit"
"Tere solttu",
"Hyvää päivää, sinä luojan luoma",
"Olet ilmaa jota hengitän"
"Long time no seen",
"Huomenta, kultaseni"
"Hauska tappaa, vanha tuttu"
jne.

Somessa on käynnistetty laajoja kansalaispiirejä koskettanut kampanja: "Tervehdi somessa". Monet kanssaeläjät ovat ujoja tai erakkoja, mutta somessa voi helposti tervehtiä tuntemattomia. Tällä tavoinhan ihmiset saavat rohkeutta ja itseluottamusta. Seuraava vaihe on tervehtiä tuntemattomia kadulla, työpaikalla tai porraskäytävässä. Se on jatkossa huomattavasti helpompaa, kun on somessa saanut harjoitella tervehtimistä.

Näillä uudistuksilla ja kansalaistoiminnoilla ulkoministeriö uskoo amerikkalaisten muuttovirran kääntyvän kymmenessä vuodessa positiiviseksi. Tavoitteena on, että ainakin neljä uutta maahanmuuttajaa saataisiin Amerikoista Suomeen. Se on varsin realistinen tavoite ja ulkoministeriön nimettömänä pysyttelevä virkamies toteaa ministeriön olevan onnellinen, jos edes yksi uusi amerikkalainen eksyy someen eikun Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti