torstai 17. heinäkuuta 2014

Sipilän vaalipiiri ?

Politiikan napamiehet (ja mikseivät naisetkin joskus) joutuvat ratkaisemaan visaisia kohtalon kysymyksiä. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on joutunut pulmallisen tehtävän eteen. Mihin vaalipiiriin hänen pitäisi kuulua ? Ei niin, etteikö mies tiedä omaa asuinpaikkaansa. Sehän on Kempele. Tai onhan hänellä talo myös Sipoossa, mutta kun hän ei osaa valita, missä hänen rakkaimmat valitsijansa ovat ? Ne ihmiset, joiden mandaatilla puheenjohtaja Sipilä saa toimivaltuutensa. Tai oikeastaan kyse on siitä, missä hänen valitsijansa tulevat olemaan vaalien lähestyessä ? Pohjois-Pohjanmaa on tietysti täynnä hänen uskon veljiään ja sisariaan. He ovat rakkaitakin. Lisäksi Oulun vaalipiirissä kepulla on merkittävä asema suurimpana puolueena. Toisaalta vaatimattomana miehenä Sipilä miettii Uudenmaan vaalipiiriä. Siellä kepu on melko tuntematon käsite. Jos hän saisi ääniä tulvimalla Uudeltamaalta, olisi tie maan suurimmaksi puolueeksi taputeltu. Ja pääministerin salkku tulisi oikeaan osoitteeseen.

Koska asia on polttavan tärkeä Kepun, eduskunnan ja tulevan hallituksen kannalta ja se vaikuttaa tulevaan hallitusohjelmaan ja sitä myötä koko Suomen kansan elämään ja koska Suomi on demokraattinen maa jossa tärkeistä asioissa keskustellaan ja päätetään yhdessä, olemme päättäneet järjestää kansanäänestyksen asiasta. Äänestykseen voivat osallistua kaikki ensi eduskuntavaaleissa äänioikeutetut kansalaiset. Äänestys järjestetään kättenostoäänestyksenä.

Ne, jotka kannattavat Sipilän ehdokkuutta Oulussa, nostavat kätensä nyt.
Ne, jotka kannattavat Sipilän ehdokkuutta Uudellamaalla, nostavat kätensä nyt.

Julistetaan äänestystulos ! Äänestyksessä jaettiin 20.025 ääntä. Ehdokkuus Oulun vaalipiirissä sai n. 20.000 ääntä. Äänet näyttävät tulleen herättäjuhlapaikalta. Ehdokkuus Uudenmaan vaalipiirissä sai 25 ääntä. Nämä äänet näyttävät tulleen Kepun puoluetoimistosta.

Puheenjohtaja Sipilä asettuu siis seuraavissa eduskuntavaaleissa ehdolle Uudenmaan vaalipiirissä. (Mitäs sitä miettimään hankalaa asiaa, kun voi kysyä kansan mielipidettä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti