perjantai 18. heinäkuuta 2014

Pori Jazz 2014: Bob Dylan


Vanha herra jaksaa heilua. Ikää on jo kunnioitettavat 73-vuotta. Dylan toi Poriin hieman meksikolaistyyppisen orkesterin. Aina uutta ilmettä hakeva folkin ja rockin legenda haluaa ja osaa uudistua. Selvästi hän pitää uudella ilmeellään itseään viressä. Maestro itse viihtyi flyygelin ääressä suurimman osan reilua puolitoistatuntista settiä. Maukasta ja tasapainoista Dylania kuultiin koko ajan. Joitakin uusia sovituksia vanhoista biiseistä vilahteli, mutten ehtinyt tunnistaa kappaleita. Se ei haitannut, sillä ne kuulostivat uuden uutukaisilta ja juuri tähän konserttiin tuotetuilta. Selvästi lierihattuinen Dylan nautti soitosta ja orkesteristaan. Entrecoteena kuultiin lyhyt versio tutusta hitistä. Vaikkaan, että se oli All along the Watchtower. Isolla screenillä näytettiin vain yhtä kuvaa esiintymislavasta. Näin maestrosta ei pystynyt näppäämään edes näyttökuvaa ? Esiintyvä taiteilija kun on. Hieno konsertti.

Dylan veti muuten laulunsa "Girl from north country". Se on oikea tarina Dylanin Minnesotassa tapaamista tytöstä, jonka nimi oli Echo Hellström. Hän oli suomalaisperheen tyttö. Echo tarkoittaa paitsi kaikua myös iltatähteä eli vanhempien iäkkäämpänä tekemää lasta. Dylan ihastui tyttöön ja teki tästä biisin. Ja veti nyt biisin Suomessa. Kiva yksityiskohta.

Kuulin nyt Dylania kolmannen kerran. Ensimmäinen kerta Helsingin jäähallissa oli kylmä, rosoinen rock-konsertti, jossa maestro ei itse viihtynyt. Toisella kertaa raikas kitaralegenda soitteli Porissa 90-luvulla. Nyt mentiin täyteläisellä, meksikolaisella tyylillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti