perjantai 25. heinäkuuta 2014

Lomalle lähdössä

Tänään lähden lomalle. Se ei ole suuri yllätys, sillä olen ollut kymmeniä vuosia lomalla, kesällä. Poikkeuksellista on kuuma ilma. Ei tarvitse matkustaa etelään saadakseen polttavaa aurinkoa iholle. Se käy nyt omalla pihalla, lähibiitsillä tai vaikka jossakin Suomen isoista hiekkarannoista. Mitään lomasuunnitelmia ei nyt kuitenkaan ole. Juhannus meni Kreetalla, joten nyt on tarkoitus ottaa iisisti. Tai on pieni suunnitelma: Lahti-Kouvola-Imatra-Savonlinna. Siinähän sitä on kesäSuomea. Ehkä sitten länsiSuomeen tai eteläSuomeen Pori-Uusikaupunki-Rauma-Turku ?

Isoin kysymys lomalla onkin puhelin ja tietokone. Mitä teen niille ? Pystynkö pitämään ne pois ulottuviltani ? Pustynkö oikeasti lomailemaan ja ajattelemaan jotain muuta kuin työtä ? Normaalin postin ohessa tulee vähintään sama määrä mainoksia ja muuta roskapostia. Elokukuun alussa alkaa jo täysi pärinä ja asiallista postia alkaa vyörymään ovista ja ikkunoista. Elokuun puolivälissä höökä on jo melkein täydessä terässä. Miten tekisin sen ? Tasan päivä aikaa keksiä ratkaisu ja motivoida itseni tarpeettomaksi.

Nyt keksin ratkaisun ! Jihaa !
Se on aivan helppo ja käyttökelpoinen. Kumppanini saa alkaa poistelemaan roskapostia tietokoneelta. Minä kerron vain ohjeet. Näin en pysty näkemään asiallisia viestejä eikä minun tarvitse pohtia työelämän kysymyksiä. Olenhan lomalla. Kun vielä keksisin, miten saisin näppärän blondini ujutettua tähän hommaan. Pelkäänpä, että hän on epäluuloinen ja ajattelee, että tässä on jonkilainen koira haudattuna. Totta se onkin. Koira on minun lomani ja hautaaminen on kaikenlaiseen huvitteluun keskittymistä.

Ja nyt sitten viimeiset tunnit työnantajalle ja sitten baanalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti