keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Ilves - Haka


Jalkapallon MM-kisojen tauottua olikin aika palata todellisuuteen. Tammelan viheriöllä mittelivät Tampereen Ilves ja Valkeakosken Haka Hämeen herruudesta. Vai pitäisikö sanoa Pirkanmaan herruudesta ? Sillä jos Lahti lasketaan Hämeeseen, se on herra ja hidalgo. Ykkösen kärkipään kamppailu oli kerännyt jälleen kunnon yleisön, 5.000 katsojaa eli loppuunmyyty stadioni.

Haka lähti otteluun hienoisena suosikkina, koska se oli sunnuntaina voittanut kärkijoukkue KTP:n. Ilvekseltä puuttui kärkimies Jonne Hjelm varoitustilin täytyttyä. Ottelu oli vauhdikas vaikka kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa. Hakan maalivahdin Saku Pesosen saatua punaisen kortin, oletettiin peliotteen siirtyvän Ilvekselle, mutta kävi päinvastoin. Haka alkoi painaa päälle ja pystyi luomaan monia vaaralisia tilanteita kärkimies Kalle Multaselle. Ottelun lopussa Ilves yritti vimmatusti voittomaalia, mutta tuloksetta. Näin pisteet jaettiin 0-0 tuloksella, joka aiheutti kotiyleisössä pienoista nurinaa. Vaikuttaa siltä, ettei kumpikaan joukkue pysty nousemaan ensi vuodeksi Veikkausliigaan. Kotka jatkaa pistemenetyksistä huolimatta kärjessä.

Vaikka Ilves saalisti vain yhden pisteen, oli se kuitenkin voittaja. Lipputulot olivat Veikkausliigaankin verrattuna huipputasoa. Yleisö tykkää Tammelan tunnelmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti