maanantai 7. heinäkuuta 2014

Super-Stubb

Viime päivinä olemme saaneet mediasta lukea kuinka uusi pääministeri Alexander Stubb on ollut aktiivisesti mukana kaikessa mikä liikkuu. Pääministerin tehtäviä on hoideltu aktiivisesti eduskunnan kesälomasta huolimatta harmoniassa uuden valtiovarainministerin kanssa. EU:ssa on käyty moikkailemassa kollegoja ja ottamassa vastaan onnitteluja ylöspäin kiitävästä urasta. Eka valtiovierailu suuntautui Viroon ja sen jälkeen toinen vierailu Ruotsiin. Sen lisäksi Stubb on kiitänyt maratonilla ja bailannut viikonloppuna Ruisrockissa. Tiettävästi Stubilla on perhekin eli vaimo ja lapset ja hän on tavannut heidätkin pääministerinä ollessaan.

Miten tämä kaikki on yhdelle ihmiselle mahdollista ?

Toimituksemme kolme tutkivaa journalistia on selvittänyt asiaa ja tässä heidän raporttinsa:

A. Teräsvuori
Pääministerillä ei oikastaan ole mitään tekemistä. Päätyö on kulkea taksilla Ilmalassa Ylen ja Maikkarin väliä. Sitten pyrähdetään Sanomataloon ja samalla voi käydä keskustassa kaffeella. Valtiovierailuissa menee puoli päivää, jos matkat lasketaan mukaan. Käydään pääministerin kanssa lounaalla ja lopuksi annetaan lehdistötiedote. Brysselin matkalla suurin aika menee keskustan liikenteessä. Varsinainen aikasyöppö on maratooni. Siinä menee puolitoista päivää tankkaukseen ja puolipäivää kisavaatteiden pukemiseen ja riisumiseen ja suikhkussa käymiseen. Itse kisaan menee kolmisen tuntia, mutta samallla voi sanella tulevien päivien puheita puhelimella sihteerille. Ruisrokissa joutuu viipymään aika pitkään, koska kaikki känniset festarivieraat on käteltävä ja heitettävä nykyläppää. Koko paketin hoitamisesta suoriutuu hyvin nelipäiväisellä työviikolla.

B. Teräsvuori (ei mitään sukua edellisen kanssa, ainoastaan naimisissa hänen kanssaan)
Stubista on kloonattu neljä eri henkilöä. Pääministerin näköinen Stubb hoitelee esiintymiset telkussa ja hän palloilee myös syksyllä Eduskunnan käytävillä. Ulkomainen Stubb hoitelee EUt ja valtioviertailut ja hän osaa kuutta yleisintä kieltä vaikka unissaan. Kulttuuri- ja liikunta-Stubb diggaa Stigiä ja juoksee maratooneja, pelaa golfia, heittää tikkaa, istuu uupperassa ja vierailee kesäteattereissa, laulaa karaokea ja tuntee kaikki kulttuuri- ja urheilupersoonat. Koti-isä Stubb tiskaa, tamppaa matot ja imuroi, treffaa lasten kamuja, kuljettaa lapset harrastuksiin, kuuntelee vaimon huolia, käy kaupassa kättelemässä eläkeläisiä ja järjestää kutsuja naapureille, tutuille ja sukulaisille, kaiken kukkuraksi hän tykkää koti-isän roolista. Oikea Stubb istuu keskustan kahviloissa ja ohjailee älypuhelimella ja läppärillä muita stubbeja. Muuten tähän ei ehdi kukaan.

C. Teräsvuori (ei mitään sukua edellisten kanssa, koska oli ennen naimisissa ensimmäisen kanssa)
Tätä Alexander Stubbia ei oikeasti ole lainkaan olemassa. Tai on hän olemaas, muttei oikeasto ole hän. Hän on oikeasti NSA:n agentti, joka kerää tietoja Suomesta ja EU:sta. Kun Snowden paljastui NSA joutui muuttamaan strategiaansa. Nyt monien maiden johtajina toimivat kaksoisagentit. Saksassa Merkel, ja briteillä Cameron. Ranskassa oli Holland, mutta siinä mikropiirit menivät jotenkin sekaisin. Oikeasti he eivät tiedä olevansa kaksoisagentteja, koska jo syntyessään heille asennettiin superominaisuus. Sen seurauksena he pystyvät moninkertaiseen aktiivisuuteen ja huippuesiintymiseen. Kaikki mitä henkilö tekee rekistetöityy NSA:n tietostoihin. Yksinkertaista, mutta aika kallista. Stubbkin on jo yli kolmekymppinen, joten agentin kasvatus on aikaavievää puuhaa. Toisaalta tulokset ovat sensaatiomaisia.

D. Teräsvuori (ensimmäisen ja kolmannen lapsi, kesätöissä)
Alex haluaa panna Suomen liikkeelle. Sillä on aina aikaa kaikille ihmisille ja asioille. Mä olin just pyörällä Hietalahden rannalle menossa, kun Alex juoksi mun ohi matkalla Ruisrockiin. Se huikkas, että kuis hurisee. Sillä on positiivinen elämänasenne ja se haluu tartuttaa sen jokaiseen suomalaiseen. Sillä tavoin kaikki saadaan nousuun. Nyt Suomessakin pitää keskustella asioista, siis Natosta. Meillä kun on hirveen vaarallista Ukrainan takia, Alex haluu puhua Natosta. Heti kun ollaan keskusteltu Natosta, voitaisiin liittyä siihen. Alex haluaa olla ajan tasalla ja sen takia se ottaa koko ajan selfieitä itsestään. Se ei tee niistä numeroo, mutta kaikki nuoret huomaa, että se on samanlainen ja niiden puolella, kun nekin niinku ottaa selfieitä ja laittaa nettiin vaikkei kukaan niitä jaksa kattookaan. Siks se on niin söpö. Ja ehtii joka paikkaan. Oliks tää se mun duuni ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti