sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuoden parhaat

Vuoden lopulla on aina syytä tarkastella menneen vuoden parhaita hetkiä ja asioita.
Tässä tutkivan journalistiikan osastomme lista vuoden huipuista perusteluineen.

Vuoden poliitikko: Timo Soini.
Hän on kritisoinut kaikkea liikkuvaa saamatta mitään aikaan. Siis pesunkestävä poliitikko. Taitavat sanavalinnat ja kielikuvat ovat rikastuttaneet jähmeää poliittista keskustelua. Miinuksena itseään toistavan hyvinvoivan porvarin ilmiasu. Täydellä vatsalla on hauska vinoilla.

Vuoden urheilija: Semir Ben-Amour.
Kaveri keksi omasta päästään hyökätä kiekkoikoni Peltosen kimppuun ihan suutuspäissään. Jääkiekkopomot saattavat sittenkin olla lähes Hiihtoliiton pomojen tasolla vaikemisen lain eli omertan suhteen. Muutenkin koko jääkiekkoperhe hajosi kuin entisen miehen perhe.

Vuoden kulttuuriteko: Guggenheim Helsingistä pois.
Suuren rahan taidepiirit saivat kylmää vettä niskaan, kun köyhän kansan poliitikot ja kulttuuriväki pääsi vastustamaan. Nykykulttuurin pääasiallinen tehtävä on vastustaa ja estää muita tekemästä mitään uutta. Guggenheimin tilalle suunnitellaan Kalasatamaan graffitiseinää. Siihen kaikki saisivat sprayata omia kuvia. (Ai, se taitaa ollakin siellä jo, mutta sitten vaikka graffitimaalauksia jonkun kerrostalon seinään)

Vuoden kokous: Dohan ilmastokokous.
Vihreät ilmastoihmiset ympäri maailmaa lensivät Dohaan (näissä lentokoneissa käytettiin tuulivoimaa !) keskustemaan ilmaston asioista. Mitään ei saatu aikaan, mutta tärkeintähän on osanotto ja kavereiden treffaaminen. Lisäksi tuli hyvät ruoat, hotellihuoneet ja muhkeat päivärahat. Sitäpaitsi kaiken maailman televisioiden uutisissa puhuttiin ilmastoasioista. Näin tapahtuu seuraavaksi, kun tulee uusi ilmastokokous.


Vuoden lasten ystävä: Johan Bäckman.
Halusi pelastaan Suomen venäläiset lapset Suomen sosiaalilainsäädännöltä, sosiaalipolitiikalta ja sossun tantoilta. Bäckman sai puheillaan Suomen melkein liittymäään ihanaan Venäjään (edes suuri SKP ei tässä onnistunut seiskytluvulla). Helsingin yliopisto palkitsi Bäckmannin ansiokkaan toiminnan katkaisemalla yliopiston nettiosoitteen. Mikä anteeksiantamaton vääryys ja tieteellisen neron syrjintä. Menee varmaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen käsittelyyn. Suomalaiset lapset kärsivät nyt entistä enemmän.

Vuoden ministeri: Paavo Arhinmäki.
Hän ei käynyt Savonlinnassa oopperassa. Helsingissä oopperassaa eikä Toijalassa oopperassa. Hän ei käynyt myöskään Vaakon nakissa, Lempoisten junapysäkillä tai Vuoksenniskan työväentalolla. Hän ei kunnioittanut läsnäolollaan Mukkulan leikkipuistoa, Lempäälän jäähallia eikä Apianniemen saunaa. Ministeri oli pääasiassa poissa suurimmasta osasta Suomea. Ehkä sen takia maassa oli kaikki hyvin. Voitti Jan Vapaavuoren yhdellä pisteellä. Vapaavuori lopetti Suomen telakkateollisuuden, mutta oli paikalla Lontoon olympialaisten purjehduksessa.

Vuoden kokki: Jamie Oliver.
Kukaan muu kokki ei ole puhunut niin paljon hyvää terveellisen ja oikeudenmukaisen lähiruoan puolesta kuin alaston kokki Jamie Oliver. Samanaikaisesti hän on itse lihonut kymmeniä kiloja. Hänen ansioistaan voimme ostaa ainoita oikeita tuotteita kuten Jamie Oliver ruokaa, kattiloita, pannuja, veitsiä, haarukoita, lusikoita, laseja puhumattakaan salaatista, vessapaperista ja hammastahnasta. Jamie Oliver tuoteperheeseen kuuluu kohta lehmiä, hevosia, kanoja, sikoja, lampaita, suksia, autoja, veneitä, hotelleja ja uima-altaita. Luvassa on myös Jamie Oliver peltoja, jokia ja vuoria. Kohta United Kingdom (UK) saa nimen Oliver Kingdom (OK).

Vuoden palkinto: Nobelin rauhanpalkinto EU:lle
EU on törsännyt kaikki rahansa Kreikalle, Espanjalle, Portugalille, Italialle ja Irlannille. Lue: Saksan pankeille. Nyt saatiin miljoona euroa räjähdysainerahoja Norjasta. Hyvä niin, olipa kyseessä sota tai raha.

Vuoden vitamiini: D-vitamiini
Tätä vitamiinia tarvitaa ehdottomasti hyvään elämään, koska aurinko ei paista riittävästi talvella. Nyt paljastui tutkimusten kautta, että vitamiinivalmisteissa ei ole ollutkaan D-vitamiinia. Hyvin on mennyt, kun on luullut syövänsä D-vitamiinia. Siis lumelääke on tässäkin parempi kuten mielialalääkkeissäkin. Nyt D-vitamiinivalmistajat ovat tutkineet saman ja todenneet, että näissä lääkkeissä olikin D-vitamiinia. Koko kohun takia suomalaisilla on valoisampi mieli. Vielä odotetaan, että mielialalääkkeiden valmistajat alkavat valmistamaan lumelääkkeitä tai vaikka sellaisia aineita, jotka vaikuttavat mielialaa. Joka tapauksessa on tärkeää, että vitamiineja ja lääkkeitä saa syödä riittävän paljon, koska silloin ihminen tuntee itsensä paremmaksi ja terveemmäksi.

Vuoden tv-ohjelma: Vain elämää
Tunnetut iskelmä- ja rocktähdet laulavat toistensa kappaleita. Nuoret ja vanhat, miehet ja naiset. Wow ! Fiilis on loistava ja kaikesta tästä tehdään levy, joka myy platinaa. Musiikissa on tapahtunut vihdoinkin jotain uutta sitten Bachin ja Beatlesin. Levyä myydään ympäri maailmaa miljoonia. Musikaalinen (epä-) Suomen kansa saa kiksejä ja maastamme tulee kevyen musiikin keskus. Saimaalle perustetaan Vain elämää musiikkipuisto, johon tulee vuosittain miljoonia kävijöitä ympäri maailmaa katselemaan Katri-Helenan puhelinlankoja ja Dingon huivia. Suomi voittaa kaikki seuraavien vuosikymmenien Euroviisut ja kaikki muutkin musiikkikilpailut. Vain elämää valitaan maailman sympaattisemmaksi TV-ohjelmaksi ja siitä tehty DVD ammutaan maata kiertävälle radalle. Ohjelma saa myös vuoden Telvis-patsaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti