sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Suomen urheilun henkinen kantti romahti

Suomalaiset urheilijat ovat olleet vahvassa laitavastaisessa urheilun eri kentillä ympäri maailmaa. Lauantain menestyksekkäät potteet olivat unohtuneet ja kaikkialta kantautui toinen toistaan masentavampia urheilusaavutuksia.

Suomi sähläsi Ruotsia vastaan salibandyn MM-kisoissa. Ruotsi juoksi Suomen sählyjoukkueen nurin mennen tullen. Suomi pelasi kuin nais... ? Suomi seisoi kentällä passiivisena kuin hameet pää... ? Suomen miehet lepsuilivat kuin akk... ? Pahoittelen sanavarastoani. Eihän naisilla ollut mitään tekemistä passiivisen mutta uneliaitten sumalaismiesten pelin kanssa. Näin pahasti Ruotai on muiluttanut meitä sata vuotta sitten tai oliko se tuhat vuotta sitten. Kaksinkertaista Suomen joukkuetta ehdittiin jo pitämään puoliksi maailmanmestarina. Aamupäivällä pelaajien kaulassa roikkui jo puolikas kultamitali. Toisen erän jälkeen 9 - 1 suomalaiset antoivat mitalinpuolikkaat ruotsalaisille ja aloittivat karjalaisen joukkoitkuvirren. Suomihan on maailmanmestari salibandyitkuvirsien joukkueitkussa. Valtoimenaan virranneet kyyneleet ja sulavana soineet sävelet saattelivat Ruotsin salibandyn maailmanmestariksi lukemin 11 - 5.

Ampumahiihdon maailmankupissa (luitte aivan oikein) hiihdettiin ja ammuttiin viestit. Sekä miehissä että naisissa suomalaiset liputettiin laduilta sivuun. Syynä oli liian hidas vauhti ja huono ammunta. Hyvät uutiset olivat, että näin suomalaiset urheilijat ehtivät aikaisemmin lentokoneeseen ja monta pakettia panoksia jäi säästöön. Tunnettu tosiasiahan on, että ampumahiihtoliitto on pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Mäkihyppelyn maailmankuppi (luitte aivan oikein) hypättiin Sotshissa. Sotshihan on paitsi kesäinen rantalomakohde, myös seuraavien talviolympialaisten kotikaupunki. Liekö aurinkoiset rantabulevardit tuoneet voimakkaan sivutuulen vai oliko borssikeitto liian kuumaa, mutta suomalaiset eivät jaksaneet ponnistella kolmenkympin sakkiin. Larinto ja Asikainen löytyivät sijoilta 33 ja 34. Hauska ja hyödyllinen matka kuitenkin oli, koska makikotkamme (joissakin yhteyksissä puhutaan mäkikyyhkyistä tai -puluista) pääsivät maistelemaan olympiakaupungin kisafiilinkia. "Ellei ole fiilistä, ei hyppykään kulje". Nyt haettiin fiilistä ja Lahden betonista haetaan sitten ensi kesänä mäkikunto.

Pekka Koskela rikkoi luistimensa Naganossa ja sijoittui viimeiseksi.

Ranskan Val d'iseressä laskettiin alppihiihdon suurpujottelun maailmancupia. Marcus Sandel osoitti olevan poikkeava suomalainen, sillä hän päästeli sijalle 12. Se on melkoinen paukku, sillä Tanja Poutiainen pääsi naisissa vasta sijalle 25.

Huippu-urheilun säätö- ja vääntötoimikunta voisi mennä Hyrynsalmelle tutustumaan suopotkupallon pohjamutiin ja turvesaunan huippu-urheilua parantavaan vaikutukseen. Sieltä se suomalainen sisu löytyy. Kainuun metsistä. On aina ennenkin löytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti