maanantai 31. joulukuuta 2012

Uuden vuoden lupaukset

Tänään on se päivä vuodessa, jolloin pitäisi tehdä uuden vuoden lupauksia. Mietiskelen itsekin, mitä lupailisin tulevalle vuodelle. Tietysti voisin luvata aloittaa laihdutuskuuri ja lopettaa alkohoolinkäytön. Tupakanpolton voisin ilmoittaa lopettavani, vaikken tupakoikaan. Sitten voisin välttää rumia sanoja, olla kiltti ja kannustava. Voisin olla epäitsekäs ja luvata kuunnella kaikkia ihmisiä. Jotenkin tämä ei vaan iske. Tämä on sitä tavallista höttöä, jota tehdään kymmeniä vuosia ilman sanottavampaa tulosta. Ei tämä ei ole minun tieni. Tarvitsen jotain uutta ja raikasta.

Jääkiekkovalmentaja Raimo Summanen sanoi Ylen jääkiekkokierroksen haastattelussa, että pitäisi oppia sietämään epävarmuutta. Työelämässä sitä joutuu sietämäänki. Maalaamisessa joutuu myös sietämään epävarmuutta, vaikka kovin usein tekee mieli mennä sieltä missä aita on matalin. Kuitenkin tässä olisi jotain poweria. Jos tietoisesti alkaisin kestämään maalaamisessa epävarmuutta ja uskomaan sen tuomaan uuteen visioon, saattaisin samalla saada jotain uutta aikaan. Olisikohan se minun lupaukseni ?

Koska pohjimmiltani olen tavis ja haluan elää elämäni laiskanpulskeasti (painokin on nousut kolme kiloa joulunajan herkutteluissa) yritän välttää vaikeita filosofisia lupauksia. Voisin luvata jotain hauskaa itselleni. Mitä sitä muille yrittää olla hyvä, kun voi hemmotella itseään ja nautiskella elämästtä. Voisin luvata ostaa hyvän auton, kauniin kodin ja upean blondin. Toisaalta minulla taitaa olla jo ne kaikki. Voisin ostaa nopean auton, kalliin asunnon ja mennä naimisiin blondin kanssa. Juuri näin. Oikea juppi. Tämä on minun tieni. Toki se edellyttää vähintään lottovoittoa, mutta se on hyvä lupaus.

Uudenvuoden lupaukseni on nyt kirkastunut. Lupaan siis lotota joka viikko tai ainakin joka toinen viikko tai joka kuukausi tai silloin kun on isoja voittoja. Sitten jos voitan (sanotaan vaikka 7 miljoonaa) lupaan ostaa nopean auton, uuden asunnon ja ainakin kosia blondia. Tämä taitaa olla kyllä miljoonien suomalaisten lupaus joka viikonloppu (ei tietenkään blondini kosinta). Siksi voin jälleen ilokseni todeta olevani parasta ykkösryhmää suomalaisten tavisten miljoonapäisessä joukossa. Ja opettelen sietämään epävarmuutta koko vuoden, koska en tiedä milloin nakki napsahtaa eli miljoonat ilmestyvät tililleni.
Niitä odotellessa HYVÄÄ UUTTA VUOTTA !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti