maanantai 3. joulukuuta 2012

Joulu on taas

Taitaa olla joulu. Etäinen työkaveri toivotti hätäpäissään hyvää joulunaikaa, kaupassa nuorten tyttöjen kvartetti lauloi joululauluja, kirkkokuoro veti hoosiannan, kylmäaltaat pursuilevat kinkkuja ja lahjavihjeitä on lehdet ja mainoslehtiset pullollaan. Kuitenkin oikeasti jouluun on kolme viikkoa. Markkinavoimat ovat aloittaneet jo joulun vieton. Hauskaa niille, jotka diggaavat joulun vietosta ja joulun tunnusmerkeistä. Kauhistus minunlaiselle urbaanille palkansaajalle, joka haluaa vetää peiton korviin ja nukkua talviunta. Kaiken lisäksi tuli vielä oikea talvi. Lunta tupaan ja pakkasta porstuaan. Nyt on paikallaan ottaa esille kirja "Miten selviät joulusta, Miten selviät talvesta, Miten selviät pimeydestä, ilman sitä ikävää kouristusta sielussa, ruumiissa ja pääkopassa ?

1. Ota lomaa kaksi kuukautta - puoli vuotta joulukuun alusta alkaen. Viime vuoden lomaa + tämän vuoden lomaa + säätövapaita + vapaapäiviä + palkatonta + sairauslomaa + vuorotteluvapaata + ennenaikaista eläkettä + ihan mitä keksit. Osta menolippu Ouakadouaan. Nauti lämmöstä, makaile rantahietikolla, surfaile lempeillä aalloilla ja vedä päivätirsat bambumajassa. Olet sen ansainnut. Ei paina joulu. pimeys tai kylmyys päälle.

2. Ellei loma mitenkään onnistu? Paksu peitto korviin. Patterit täysille. Sopivia herkkuja ja nesteytystä lähimaastoon. Unettavaa musiikkia kajareihin. Sopiva pehmonalle kainaloon ja hups. Kohta on kevät ja aurinko pilkottaa verhojen takaa. Saatat huomata olevasi zombie, mutta ei huolta. Kevät, kesä ja parturi ovat edessä.

3. Ellei nallekarhuakaan löydy, lämmitä sauna. Jollei sinulla ole saunaa, jollakin sukulaisellasi, kaverillasi tai kumminkaimalla on sauna. Täytyy olla, sillä suomalaisilla on pari miljoonaa saunaa. Valloita sauna ja vilvoittele välillä. Kannattaa varata myös juomapuolta runsaasti mukaan. Jos käyt piipahtamassa työpaikalla, voit samalla ostaa mehua, limsaa, vettä, bisseä, mitä tahansa. Ja tietysti tuhtia makkaraa huikopalaksi. Parinsadan saunomiskerran jälkeen alkaa ulkonakin olla vähän lämpimämpää ja pääset pihalle vilvoittelemaan.

4. Jos saunaakaan ei satu löytymään, ala kirjailijaksi. Potutus on nyt niin suosittua ja kaikki ottaa pannuun. Telkustakun tulee joku ohjelma, jossa yritetään saada v....tutuskäyrä laskemaan. Kirjoita kirja siitä miten saat kunnolla kiukun nousemaan. Vaihtoehtona kirja naapureista ja hyväosaisista työkavereita otsikolla : On se niin väärin. Purista kirjaksi kaikki kauna ja vääryys, jota olet elämäsi aikana kokenut. Lopuksi viet sen kustantajalle. Kirjoitat uuden version. Lähetät uudestaan kustantajalle. Jatka tätä kevätauringon nousuun ja huomaat olevasi pelastunut. Pahimmassa tapauksessa olet kirjailija, voitat Finlandian ja voit toteuttaa kohdan yksi.

5. Kaikilla ei pysy kynä kädessä tai pää ei tuota sanoja. Sinun tsäänsisi on alkaa lentäjäksi. Sehän on ammatti, jossa aina noustaan ja laskeudutaan. Autopilotti hoitelee hommat ja voit keskittyä tärkeimpiin asioihin kuten kohdemaan matkakohteisiin ja viettelyksiin. Useimmiten ympärillä on sinua sillä silmällä katselevat neitokaisia. Liksaakin tulee tili täyteen ja voit lentää päiväntasaajalle vapaalipulla. Jos nyt enää haluat käyttää niin tuiki tavallista liikkumistapaa kun lentäminen. Joka tapauksessa halutessasi olet kymmenessä kilometristä ja siellähän paistaa aurinko. Otat tangat päällesi ja nauti kirkkaasta kelistä.

6. Jos nyt sitten kävi huonosti, etkä läpäissyt lentoperämiehen pääsykokeita, älä hätäänny. Aina voit tehdä kuten minä. Painut aamuisin unenpöpperöisenä töihin, kirjoittelet illat blogia, yrität nukahtaa öisin ja säälit loputtomast itseäsi. Kohta tapahtuu ihme ja kaunis blondi soittaa ovikelloasi. Hän hautaa sinut syliisi, silittää päätäsi, kuuntelee murheitasi ja poistaa tuskasi. Aurinko on palannut elämääsi ja velat tuntuvat saatavilta. Joulukin on lähes ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti