keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulupukin alkuperä

Joulu tuo esiin perinteisen Suomi -Ruotsi matsin eli Finnkampenin. Jouluna kilpaillaan joulupukin alkuperästä. Missä on Joulupukin koti ?

Me suomalaiset olemme tottuneet siihen, että pukki asuu Korvatunturilla. Se sama pukki, joka on kaikkien yhteinen joulupukki. joulua ennen pukki lähtee tunturilta jakeleminen lahjoja kiitelleet lapsille. Tämä on meille selvää.

Nyt naapuri on ottanut kovat keinot peliin. Pukki on ruotsalainen ja det är klart.
On myönnettävä, että naapurilla on pari vahvaa argumenttia. Kalle Kustaa on kova puitteita. Kaikkihan sen tietää. Myös Ira on on kova äijä pallokentällä, muttei oikeasti mikään Joulupukki. Sitten on tietysti näitä abboja ja wallandereita. Kuitenkin sata ruotsalaista tonttua vastaa yhtä taajaman suomalaista pukkia. Meidän pukit on aina pienessä hönössä ja siksi rentoja ja vapautuneita. Äiti saa hellyydenosoituksia, pusuja ja yöpaitoja siihen asti kun pukki väsyy ja nukahtaa sohvalle. Meidän pukit jakaa aina kymmenen kertaa enemmän lahjoja kuin Ruotsin kitsas pukki, joka antaa vain yhden "hyvän" lahjan jouluna. Meidän pukki tulee aina porolla, suksilla, henkilöautolla, helikopterilla, bussilla tai myöhästyessäänkin ainakin taksilla. Ruotsin bussi tulee naapurista ja sillä on naapurin tohvelit jalassa. Meidän bussi osaa laulaa nuotin vierestä, koska se on niin hirvittävän vanha. Ruotsin pukki laulaa kuorossa, kirkkaalta tenorilla ja vetää vielä jonkinlaisen taidesoolon päällepäätteeksi. Eihän satoja vuosia vanha pukki voi enää laulaa kuin kuoripoika. Senhän tajuaa lapsikin.

Julistamme siis tuloksen. Tänä jouluna (kuten muinakin jouluina) suomalainen pukki on voittanut ruotsalaisen kopion sata nolla. Olkaamme siis kilttejä, sillä meillä on maailman paras pukki (myös parhaat tilauspukit). Joulupukki, joka on paitsi aito, pelottava ja jollakin tavoin tuttu, mutta myös antelias, halpa ja tuoksuukin aina samalta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti