lauantai 1. joulukuuta 2012

Suomalainen huippu-urheilu

Meidän huippu-urheilu on kaikkea muuta kuin huippua. Perinteiset lajit keihäänheitto, hiihto, makihyppy puhumattakaan yleisurheilusta ovat jääneet maailman hiipumista ennenäkemättömällä tavalla. Huippu-urheilun tilaa ja tulevaisuutta mietiskellyt huippu-urheilun huippuviisaiden huippuasiantuntijoiden huipputiimi. Se ehdottaa lisää rahaa huippu-urheiluun ja huippujen kaikenmoista tukemista. Samanaikaisesti suomalaiset huippu-urheijat ovat tulleet ulos kaapeistaan ja kertoneet avoimesti mielenterveysongelmista, dopingista ja julkkiselämästään. Huippu-urheilijoiden tulevaisuus viihdeohjelmien juontajina, osanottajina ja viihdyttäjinä näyttää huonolta.

Nyt huippu-urheilijat suunnittelevat tulevaisuuttaan nykyaikaisina tv-kokkeina, tv-kodin sisustajina, tv-lemmikkien ohjaajina ja tv-autojen tuunaajina. Hyvä niin, ovathan he yleisön suosikkeja. Valmentajat ovat siirtyneet siviilitöihin opettajiksi urheilukommentaattoreiksi ja urheilulehtien kolumnisteiksi. Entiset huippuurheiluseurat ovat suuntaamassa toimintaa erilaisten terveys- ja hyvinvointikeräysten järjestämiseen. Siihenhän heillä on osaamista. Hyvä niin sillä sosiaali- ja terveyspalvelut syövät valtaosan kuntien ja valtion budjeteista.

Suomen toivoja huippu-urheilussa on vielä purjelalautapurjehduksessa, half pipessa, salibandyssä, alamäkiluistelussa ja pesäpallossa. Olympiakomitea esittää uusina lajeina saunomista, eukonkantoa, suopotkupalloa, saappaan ja Nokian lumioiden heittoa. Samalla esitetään, että yleisurheilu, mäkihyppy ja hiihto poistettaisiin olympialaisten ohjelmasta. Hyvä niin, sillä turha satsata vähiä rahoja lajeihin, joissa ei menestytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti