lauantai 8. joulukuuta 2012

Kiira Korpi, Pekka Koskela ja Kaisa Mäkäräinen

Ei Kiira nyt päässyt parhaimpaansa, mutta hänellä on ollut vatsatauteja ja muuta vaivaa. Hyvä kuitenkin, että päätti lähteä Sotshiin kisaamaan. Korpi teki historiaa osallistumalla ensimmäisenä suomalaisena kuuden taitoluistelijan Grand Prix - kisoihin. Tuloksena oli neljäs sija. Tamperelainen on kuitenkin hyvässä nosteessa vaikka varsinainen läpimurto puuttuukin.

Pekka Koskela palasi loukkaantumisen jälkeen pikaluistelusprinttereiden maailmancupiin. Jalka oli reväyttänyt ja varovaisesti miehenä Koskela lopetti alkuunsa tuhannen metrin matkan edellisissä kisoissa. Dramaattisesti Koskela kärrättiin sairaalaan jalka vahvasti paketoituina. Nyt jalka oli taas kunnossa ja plakkariin tuli voittoo viidellä sadalla metrillä. Jo toinen tänä syksynä. Mutta mitä teki Pekka. Hän vetää pohjat myös tonnilla ja voittaa tämänkin matkan. Samalla Koskela siirtyy johtoon maailmancupin yhteispisteissä molemmilla matkoilla. Seinäjokinen teki pikaluisteluhistoriaa voittamalla kaksi matkaa samana päivänä.

Kaisa Mäkäräinen lähti ampumahiihdon takaa-ajokisaan toiselta sijalta. Makuulta tuli puhtaat nollat, mutta pystyammunnasta neljä ohilaukausta. Kovana hiihtäjänä tunnettu Mäkäräinen pystyi kuitenkin sinnittelemään kolmanneksi. Ristijärveläisellä oli kultakin haarukassa, mutta epäonnistunut pystyammunta pudotti sijoituksen kolmanneksi. Hoppee ei oo häppee, muttei pronssikaan.

Vilkkaan ja vauhdikkaan urheiluLauantain helmet olivat tässä. Toki mäkeä hypättiin, hiihdettiin, pelattiin jääkiekkoa, salibandyä, jääpalloa, koripalloa ja vaikka mitä. Mutta nykyurheilussa yksilöt alkavat vaipua joukuelajien varjoon. Siksi tämä näkökulma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti