maanantai 10. joulukuuta 2012

Fracture - murtumaton

Subin sunnuntaileffa oli Fracture -murtumaton. Pääosissa Antony Hopkins murhaavana aviomiehenä ja Ryan Gosling nousukassyyttäjänä.

Lyhyesti juonesta: Aviomies löytää vaimonsa poliisimiehen sylistä. Mies ampuu myöhemmin vaimon. Mies myöntää ampuneensa vaimonsa kotiin tulleelle rakastajapoliisille. Syyttäjä on innoissaan saamassa uuden työpaikan huippuasianajotoimistosta. Kuitenkin ampujan oikeuskäsittely meneekin, kun surma-asetta ei löydykään. Ampujan vaimo on koomassa ja hengityskoneen varassa. Oikeus vapauttaa ampujan todisteiden puutteessa ja poliisirakastaja ampuu itsensä. Ampuja mies päättää vaimon elämän lähiomaisen vaatimuksella. Lukuisten käänteinen jälkeen syyttäjä keksii, että ampuja on vaihtanut surma-aseen poliisin kanssa ja jenkkiläisen oikeusmoraalin mukaisesti oikeus voittaa ja murhaaja jää kiinni.

Elokuva on jännittävä ja tiivistunnelmainen huolimatta sitä vaivaavista sarjafilmeille tyypillisistä kliseistä. Alun jännittävää yhteenottoa ampujan ja syyttäjän välillä ei nähdä. Käänteillä ja kliseisillä asianajaja teemoilla mennään turvalliselle vesille. Anthony Hopkinsin kivikasvoinen rooli tuo mieleen Uhrilampaiden Lecteriin. Kässäriä hiomalla leffasta olisi saanut todellisen klassikon. Nyt mentiin helpomman kautta ja valmisteltiin taviskatsojien suosio. Paljon aukkoja jäi juonesta mieleen. Poliisin itsemurha, ampujan mahdollisuus päättää ammutun vaimonsa letkujen irroittamisesta, poliisin ja ampujan samanlaiset aseet, syyttäjän ja huippuasianajotoimiston naisen suhteen töksähtävä loppuminen jne. Kokonaisuus jää kuitenkin plussan puolelle ja elokuva oli katsottava loppuun asti. Elokuva pysyi tiiviinä loppuun asti. Hopkins ja nousukasnäyttelijä Gosling olivat rooleissaan kohtuuhyviä, vaikka molemmille jäikin parannettavaa. Ripaus Lynchiä ja salamyhkäisyyttä niin tämä leffa olisi ollut neljä tähteä.

Ei hullumpi kritiikki henkilöltä, joka katselee useimmiten neljää leffaa kerralla ja lopettaa surfailun tyytymättömänä tunnin jälkeen. Nyt sentään katsoin kaksi elokuvaa kokonaan peräkkäin. Wow !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti