tiistai 1. huhtikuuta 2014

Yhdistelmäkaapin roudaus

Vähän hirvitti ennakkoon, miten yhdistelmäkaappi saataisiin pihalta keittiöön. Arkkitehti on nimittäin aikoinaan päättänyt, ettei näiden asuntojen lapsiperheet tarvitse eteistä. Sen sijaan portaiden kaiteet ovat heti ulko-oven edessä. Se on yksieläjälle käytännöllistä, mutta entisenä lapsiperheen isänä tiedän, että monenlaisia vaatteita ja kenkiä on liikenteessä kasapäin.

Niin, piti puhua jääkaappi-pakastimen kuljetuksesta. Kuljetus toteutui sovittuun aikaan ja paikalla oli yksi mies. Yksi vain. Mitenköhän tässä käy ? Tottuneesti irroitettiin vanha kaappi ja kärry työnnettiin alle. Yllättävän ketterästi torni kiipesi kärryjen saattamana portaat. Kriittinen momentti oven edessä sujui sekin hyvin. Uudessa kaapissa ei ollut paljon eristeitä ja nekin vähät jäivät autoon. Sama toiseen suuntaan vaati hieman tarkempaa passailua, mutta kaikki meni hienosti. Yhdistelmäkaappi muljahti hyvin paikoileen. Kaappi tuli enemmän ulos kaappirivistystä, mutta toisaalta siinä on enemmän tilaa eli litroja.

Siirtelin ulos sijoittamani pakasteet ja jääkaapin tavarat takaisin kylmään ja olin fiiliksissä. Kaappi oli komea ja led-valo oli hieno, hieman sinertävä. Pakastimessa oli selvästi enemmän tilaa kuin vanhassa. Lisäksi se on itsensä sulattava.

Juhlan kunniaksi päätin suunnistaa Prismaan. En ollut käynyt kaupassa lähes viikkoon, koska päätin syödä pakasteita, säilykkeitä ja ruoka-aineita pois tieltä lojumasta. Nyt pääsin takaisin rakkaimman (no, ehkä kolmanneksi rakkaan) harrastukseni pariin eli tutkimusmatkalle ruokakauppaan. Yleensähän en paljon suunnittele etukäteen ostoksia vaan annan intuition viedä kaupassa. Niistä virikkeistä syntyy mielikuvia ja ajatuksia aterioista. Kauppaan ei kuitenkaan kannata mennä kovin nälkäisenä, koska se tulee kalliiksi. Juhlan kunniaksi ostin sitruunoita, tomaattia, chiliä, makkaraa, lörtsyn, koffia, tummaa suklaata, pakastepizzan ja valkosipulia. Ostokset sijoittelin uuden kaapin hyllyille.

Ja ilta oli rauhaisa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti