Tänään vietetään Kirjan ja Ruusun päivää. Tarkoituksena puffata kirjoja ja lukemista. Alkujuuri on ollut se, että nainen kirjoittaa ja mies antaa ruusun ? Espanjassa on keksitty tämä villitys vuonna 1925. Eri maissa päivää vietetään hieman eri ajankohtana. Kuitenkin kaksi kirjallisuuden merkkihenkilöä Cevantes ja Shakespeare kuolivat 23. 4. vuonna 1616. Suomessa on myös valittu Kirjan ja Ruusun nimikkokirjailija. Tuomas Kyrö, Jari Tervo ja Anna-Leena Härkönen ovat saaneet tämän merkillisen tittelin.
Asiaa voidaan tarkastella myös kaupalliselta puolelta. Tänään on kirjakaupan ja kukkakaupan päivä. Kirjoja ei oikein mene kaupaksi joulun jälkeen, joten keksitäänpä Kirjan päivä. Kukkakauppiaat odottavat sesonkia Äitienpäivänä ja toukokuun lopun Ylioppilasjuhlilla, mutta ruusujahan voisi myydä myös Ruusun päivänä.
Oli miten oli, kirjoja pitäisi lukea enemmän. Se lisää tunnetusti aivotoimintaa, älykkyyttä, tunnetiloja, mielikuvitusta, hyvää mieltä, terveyttä, ulkonäköä, vaurautta ja avio-onnea. Älä usko, jollet halua, mutta kirja päivässä pitää pöpöt pois mielestä ja kropasta. Ruusun myötä on luvassa intiimiä läheisyyttä ja herkkua. Sen myötä saa elämän energiaa ja vitaalisuutta. Pienellä satsauksella on iso vaikutus. Tästä voisivat ainakin insinöörit ottaa oppia. Me humanistithan luemme ja ostelemme kirjoja ja ruusuja harvase päivä.
Jotkut kirjoittelevat itse hassuja tarinoita päivät pääksytysten. Silloin koko homma nousee uudelle astraalitasolle. Sitä voisi alkaa juhlistamaan Kirjoittamisen ja Puutarhan päivänä. Kirjoita oma romaani, novelli, runo, blogi, kirje tai vaikka yleisönosatokirjoitus. Siitä saa vastalahjaksi oman puutarhan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti