sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kesähellettä pääsiäisenä

Äkkinäinen sään lämpeneminen on saanut koko maan sekaisin. Pääsiäisenä kaikilla on vapaata, joten kesähelteistä on nautittu olan takaa. Kiinni olevat kaupat ovat myyneet viimeiset grillimakkarat, grillikyljet ja grillit. Olutta, siideriä, lonkeroa ja muita kesäjuomia on lähdetty hakemaan Tallinnasta pakettiautolastein. Apteekit ovat tehneet uuden aurinkovoiteiden myyntiennätyksen. Pääsiäispäivän aamulla myytiin tuhet kiloa aurinkovoidetta vahvuudella 12. Muitakin rasvoja on mennyt hyvin kaupaksi. Kansalaiset ovat lähteneet sankoin joukoin järvien rannoille, telttaretkelle ja maauimaloihin.

Hellesää on ahdistanut satoja vanhuksia, lapsia ja karjaa. Ensiapuklinikat jakavat juomavettä kerrostalojen pihoilla, palvelutaloissa ja ravintoloiden terasseilla. Maahan on julistettu poikkeustila, jonka aikana kansalaisia kehoitetaan pysymään kellareissa, maakuopissa tai varjossa puiden alla. Veteen ei kannata mennä, sillä veden lämpö on edelleen plus viisi astetta. Hypotermian ja helteen yhteisvaikutuksena ihmiset voivat saada kaksisuuntaisen lämpötilahäiriön. Sen tunnuspiirteitä ovat kuumuudesta kärsivien pyrkiminen saunaan ja kylmästä kärsivien ahtautuminen pakastimeen. Kesäloma- ja helleministeriöstä kerrotaan, että maanantaina annetaan uudet ohjeet tulenteosta, omatekoisen aurinkovarjon kokoamisesta ja ruokarasvojen käytöstä aurinkorasvana. Joidenkin autoilijoiden on nähty vaihtavan kesärenkaita, mutta sitä ei vielä suositella. Vapuksi on ennustettu takatalvi.

Uskonnolliset herätysliikkeet ovat jakautuneet kahtia. Toinen suuntaus on levittäytynyt jokakesäisille herätysjuhlille Pohjanmaan avarille pelloille. Toinen suuntaus on julistanut maailmanlopun alkaneeksi ja antanut kaiken omaisuutensa Pelastusarmeijalle, UFF:lle tai Nalle Wahlroosille. Syntinen elämä on saanut arvoisensa päätöksen ja maailmanloppu on helpotus näille ihmisille.


Sitten heräsin ja menin keittiöön. Pääsiäislimpun, maalattujen munien, karjalanpiirakoiden, suklaamunien ja mämmin jälkeen totesin maailman makaava aivan samoin kuin ennenkin. Hyvänä uutisen kerrottakoon, että huomenna on toinen pääsiäispäivä ja voin katsella vauhdikkaita unia myös ensi yönä. Telkusta tulee kaiken lisäksi Ruotsin Miljonääriäidit ja Viidakon Tähtöset. Ulkona on ainakin viisitoista astetta lämmintä. Mitä enemmän voi pääsiäishelteeltä toivoa ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti