keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Viikon syytön: Ilkka Kanerva

Korkein oikeus ei antanut valituslupaa niinsanotussa Nova-jutussa. Siinähän oli mukana myös case Kanerva eli Ilkka Kanervan synttäreiden kustannukset. Syytteet kaatuivat ja nyt Ilkka Kanerva on myös henkisesti vapaa. Ile juhli rämäkästi kuuskymppisiään (vai oliko viiskymppisiä ? Ile näyttää kyllä nelikymppiseltä.). Korkeimman oikeuden perustelut ovat hyvin selkeät ja niiden avulla voidaan välttää samanlaisten oikeudellisten ristiriitojen syntyminen.

Julkaisemme ennakkopäätöksen lyhentämättömänä.

1. Kuten useimmat meistä (senioreista) tietävät, kuudenkymmen vuoden iässä ei ole juuri mitään juhlittavaa. Siksi siitä ei olisi pitänyt nostaa mitään kalabaliikkia. Korkea ikä on hieno saavutus sinänsä, mutta eihän kenellekään kehtaa julkisesti tunnustaa olevansa niin vanha.

2. Lapsillekin järjestetään synttärit aikuisten sponsoroimana. Yleisesti tunnustettu tosiasia on, että ikääntyvät ihmiset muuttuvat lapsen kaltaisiksi. Onko oikeasti suurta eroa, sponsoroiko synttäreitä vanhemmat vai tutut liikemiehet ? Se on puhtaasti kateellisten panettelua. Jos nyt kielletään synttäreiden rahoittaminen, on moni vanhempi nostamassa valtiota vastaan kannetta.

3. Mitä se kenellekään kuuluu, jos parhaat kaverit ovat rikkaita liikemiehiä ja itse on poliitikko, joka päättää kaavoitus yms. tärkeistä asioista. Suomessa on toistaiseksi vapaus valita kaverinsa.

4. Koko jutussa haisee ajojahdin maku. Kanerva on niittänyt mainetta kauniiden naisten parissa. Kateelliset eivät ole saaneet pitkään aikaan nais... eivät ole olleet pitkään aikaan parisuhteessa. Varmasti kyse on myös monista tekstiviesteistä, joita hyväntuulinen synttärisankari on saanut vastakkaiselta sukupuolelta. Nyt luu jäi vetävän käteen. Hyvä niin.

5. Itse tarjoilut olivat vaatimattomat. Mitään hanhenmaksapalleroita tai shampanjaa ei ollut tilattu. Tai oli vähän, mutta kohtuullisesti. Huomattavaa oli, ettei syytetty ollut itse suunnitellut menyytä.

6. Vuosien oikeustaistelu on kohtuutonta julkisuuden henkilölle. Nyt pantiin peli poikki. Lisäksi säästetään yhteiskunnan varoja. Tai ei säästetä, jos Kanerva hakee korvauksia menetetystä maineestaan. Miljoonia on toki mennyt sivu suun kuten O-P Karjalaisellekin kävi moukarinheitossa. Kanerva pitäisi valita takaisin ulkoministeriksi, josta hän joutui luopumaan oikeusjutun takia. Vai oliko se tekstarijuttu ? Jollei ulkoministeriksi niin ainakin pääministeriksi.

7. Eikö oikeuslaitoksella ole muuta tekemistä, kuin tällainen näpertely. Rikolliset ovat vapaalla ja oikeusistuimet jahtaavat syyttömiä. Pitäisi valittaa Amnestylle, Greenpeacelle, Rotareille ja Turun Martoille. Kyllä nämä panevat asiat järjestykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti