tiistai 11. syyskuuta 2012

Vehviläisen moka

Valtakunnansyyttäjä Kalske päätti jättää syyttämättä lahjonnasta ja lahjonnan vastaanottamisesta ns. Vehviläisen asuntokaupassa. Kaikki meni asianosasten kannalta hyvin. Huonosta moraalista ei tule tuomiota. Oliko kyse hyväveli järjestelystä? oli aika selvästi, mutta sellaista ei ole kirjattuna rikoslakiin.

Kerrataan tiivistetysti: Vehviläinen myi asuntonsa Ilmariselle, joka vuokrasi asunnon Finnairille ja edelleen Vehviläiselle.

Vehviläinen itse teki mokan. Se ei ollut asunnon myyminen. Hän tajusi pari vuotta sitten, että työsopimukseen oli kirjattu asuntoetu. Oli tyhmää asua omassa asunnossa. Finnair maksaisi hänelle asunnon. Vehviläinen yritti myydä asunnon, muttei saanut kaupaksi. Jos olisi, hän olisi pyytänyt sen jälkeen Finnairilta kämppää itselleen työsopimuksen mukaisesti. Järjestelyjen kautta (Sailas, Taxell ja kumpp.) löytyi ratkaisu, jonka jälkeen Ilmarinen omisti arvoasunnon ja Finnair alkoi maksaa kuukaudessa 6.800 euroa vuokraa. Vehviläinen sai asunnostaa hyvän tilin Ilmariselta ja (kannattamaton) Finnair makselee Vehviläisen vuokria kahdeksankymmentä tuhatta vuodessa. Vehviläinen teki mokan, mutta ymmärsi oman etunsa. Se maksaa nyt Finskille riihikuivaa rahaa. Ilmarinen kuittaa asunnosta vielä joskus kunnon potin. Näin miehet pelaa ja pojat kitisee vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti