keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Suomi Fifan rankingissa

Fifan ranking lista on taas julkaistu. Kärjessä tutut eurooppalaiset jalkapallomaat: Espanja, Saksa ja Englanti. Huomionarvoinen yksityiskohta on Brasilian sijoittuminen 12. sijalle. Nöyryyttävä sijoitus huippujalkapallomaalle.

Suomen sijoitus putosi lähelle sataa eli se on nyt 96. Pohjolan muut maat ovat toisessa päässä: Tanska 10., Ruotsi 18. ja Norja 34. Onneksi sentään Islanti on meitä heikompi 118. Suomen edellä ovat esimerkiksi Haiti, Oman, Kap Verde tai Jordania. Varmaan kannattaisi pelailla näiden maiden kanssa maaotteluja ja järjestää harjoitusleirejä Pohjois-Koreassa tai Malawissa.

Omaa tasomme mitataan perjantaina, kun maailman 15. paras joukkue Ranska jouksee Olympiastadionin viheriölle. Peli päättynee 6-0 Ransakalle, jos arvioidaan maitten sijoituksia. Suomen voitto olisi maailmaloppu Ranskalle. Tasuri olisi ihme. Pieni tappiokin olisi voitto Suomelle. Olen tässä realisti ja veikkaa Ranskalle kolmen tai neljän maalin voittoa.

Futis on kyllä maailman suosituin urheilumuoto. Harmi, että suuntamme tässä lajissa on laskeva. Toisaalta monista Aasian ja Aferikan maista nousee jatkuvasti lupaavia pelaajia Euroopan rahajoukkueisiin ja sarjoihin. Pienen Suomen mahdollisuuden lienevät lopulta kuitenkin pesäpallossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti