Joskus tulee tarve tehdä kakku nopeasti. Makeannälkä, hyvä jälkiruoka tai yllätysvieraat. Tässä ohje pikakakkuun:
Kaapista pitäisi löytyä valmis torttupohja (sellainen 1,50 € maksava pyöreä halpispohja), hilloa, banaani, 2dl kermaa, sokeria, manterlimassaa tai marsipaania (samaa tavaraa eri nimellä), jaffaa tai spriteä, hieman sitruunamehua, nonparelleja, karkkeja tai jotain muuta koristetta
Kostutetaan tortunpohja limsalla ja sitruunamehulla. Levitetään desi hilloa tortunpohjalle. Viipaloidaan banaani ohuiksi viipaleiksi tasaisesti hillon päälle. Vispataan kerma, johon on lisätty ruokalusikallisen sokeria. Levitetään kerma tasaisesti banaaniviipaleiden päälle. Kaulitaan marsipaanipatukasta ohut pyörylät eli kiekko, jonka tulee olla hieman isompi kuin tortunpohja. Laitetaan marsipaani päälle varovaisesti. Painellaan reunat tasaiseksi. Päälle nonparelleja, karkkeja tai ei mitään. Kakku kannattaa laitta hetkeksi jääkaappiin mehustumaan. Maistuu tosi makealle. Tästä riittää riittää jälkkäriä 7-8 hengelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti