perjantai 7. syyskuuta 2012

Oliivileipä

Päätin tehdä oliivileipää. Syy on selvä. Ostin halvalla ison purkin vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja. Katselin netistä ohjeita. Huomasin, että ohjeet vaihtelivat paljon toisistaan. Päätin tehdä omasta päästäni. Se on kuitenkin hauskinta.
Lämmitin vettä mikrossa ja lisäsin puoli desiä oliiviöljyä. Sitten jauhettua merisuolaa. Leikkaisin pari desiä oliiveja kolmeen osaan. Ja ruokakalusikallinen oreganoa. Lisäsin vielä teelusikallinen timjamia. Tämä sekoitus nesteeseen. Sitten vehnäjauhoja ja pussi kuivahiivaa. Vaivasin taikinan tasaiseksi ja annoin turvota tunnin. Muotoilin taikinasta pari pitkää leipää. Annoin kohota vajaan tunnin pellillä. Paistoin leivät 220 asteessa vartin verran. Kuori oli rapean kova ja sisältö muhkean pehmeä. Maku oli juuri sellaisen oliivileivän makuinen, mitä olin tavoitellutkin. Oregano säesti oliivimakua. Levitin margariinia ja paksun juustoviipaleen lämpimän leipäviipaleen päälle. Olin tyytyväinen. Jos kiinnostaa, saa varastaa ja parastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti