keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Tyylittömimmät kansat Euroopassa

Ihmisiltä on kyselty missä maassa on tyylittömämmin pukeutuneet ihmise. Outoa, kun yleensä kysytään tyylikkäimpä ihmisiä. No, joka tapuksessä tällaista ollan kyselty.
Tyylittömin maa on Venäjä, sitten Hollanti ja kolmantena Turkki. Neljäs Saksa ja viides Ruotsi. Suomea tai muita pieniä valtioita ei mainita. Kenties kukaan ei tiedö tälklaisten maiden ihmisiä. Jos asiaa tarkastelee vähän stereotypialähtöisesti, tulee mieleen mielikuvat. Venäläisistä on vanha neuvostomielikuva. Hollantilaiset lienevät jonkinlaisia rentun näköisiä. Turkkilaiset ovat taas köyhiä. Saksalaiset standardeja ja ruotsalaiset jotain, mitä en keksi.

Omat mielikuvat eri kansoista liittyvät kyllä maan vaurauteen. Mitä vauraampi maa sitä parempia kuteita ihmiset pitävät yllään. Silloin tyylittömimmät ovat Euroopan köyhiä maita. Näinhän ei tarvitse olla, mutta jotenkin se vaan näkyy. Toki tyyli on katsojan silmässä. Veikkaan, että kysymällä tyylikkäimmin pukeutuvia, saadaan tulokseksi samanlaista sterewotypiaa. Italia, Ranska, Sveitsi, Espanja.

Mitenkäs nämä britit ? Mikä heidän pukeutusmisrankinginsa voisi olla ?
Siinäpä hyvä pohdinta kaikille stereotypioista pitäville. Tai irkut ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti