Pohjois-Koreassa järjestetään parlamenttivaalit. Vaaleissa valitaan uudet jäsenet 687 paikkaiseen parlamenttiin. Ehdokkaita on 687 ! Jokaisesta vaalipiiristä on yksi ehdokas. Tämä helpottaa vaalikampanjaa ja kustannuksia. Myös maan johtaja Kim Jong un on ehdolla. Veikkaan, että hän tulee valituksi. Mikä sitten on näiden vaalien tarkoitus ? Tietenkin se, että kansa tukee sataprosenttisesti uutta parlamenttia. Meillähän on tämä hallitus-oppositio asetelma. Kaikki riitelevät ja opposition mielestä hallitus ei saa mitään aikaan. Pohjois-Koreassa oppositio on samaa mieltä hallituksen kanssa. Pohjois-Koreassa ei tuhlata aikaa kinasteluun. Päätöksentekijärjestelmä on selvä. Johtaja päättää ensin, sitten puolue, armeija ja kansa on samaa mieltä. Yleensä kaikki ovat samaa mieltä kaikesta. Pohjois-Korean vaalit ovat 9. maaliskuuta. Silloin kansa antaa äänensä etukäteen hyväksi havaituille ehdokkaille. Vaalikopissa on todennäköisesti valmiiksi painettu numero äänestyslippuun. Kynää ei tarvita, sillä vahingossa voi unohtaa ehdokkaan numeron ja kirjoittaa väärän numeron.
Voin vain kuvitella paikallisen TV:n vaaliohjelmaa, jossa odotellaan vaalien lopullista ääntenlaskentaa, äänestysprosenttia ja vaalitulosta. Ovensuukyselujen tulokset alkavat selvitä. Ennakkoäänet antavat suuntaa vaalituloksesta. Kommentaattorit haastattelevat vaalien ääniharavia ja voittajia.
"Hyvin meni vaalit ! Olen aivan yllättynyt. Sain 100 % äänistä. Haluan tässä vaiheessa kiittää kaikkia minua äänestäneitä. Samoin meidän puoluetta ja kaikkia vapaaehtoisia ja työntekijöitä."
Uutiset eivät kerro, ovatko arvostetun johtajan teloittamat sukulaiset olleet nykyisessä parlamentissa. Jos ovat olleet, kaikki ei mene ihan kuin Strömsjössä. Ulkopuoliset tarkkailijat päättelevät vaalituloksesta, ketkä ovat nouseet valtaan ja ketkä ovat epäsuosiossa. Siinä mielessä kiinnostavat vaalit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti