torstai 30. huhtikuuta 2015

Vaihtoehtoinen Vappu

Vappu on kevään, työväen, ylioppilaiden ja sen sellaisten juhla. Vappuna ostetaan naamari ja ilmapallo Vapputorilta, juodaan kuohuviinä ja heitellään serpentiiniä, tavataan parhaita kavereita, tyttö/poikaystäviä, vaimoja/miehiä, sukulaisia/naapureita ja pidetään hauskaa (katsotaan telkkua) ja lopulta pannaan väärät asiat kuntoon. Vappupäivänä työväen joukot marssivat kaduilla (ei niitä enää ole näkynyt), entiset ylioppilaat syövät ravintolassa vappubrunssin (rikas älymystö) ja loppupäivästä vaimot/naisystävät siivoavat sotkun.

Kannattaa uudistaa elämää ja tehdä kaikki toisin. Nyt kun Keskustapuolue hallitsee Suomea, on syytä muuttaa Vapputraditiota. Vappu on koko kansan juhla ja sitä juhlitaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tässä ohjeet:

Vapputorilla käynti = Työnnät veteen soutuveneen ja soutelet hiljaa Saimaan/Päijänteen tai Pyhäjärven/Inarinjärven(ehkä jäässä ?) aalloilla kohti tummuvaa iltaruskoa. Katsot kuinka kalat hyppivät ja ilma on sees. Jostain kuuluu saapuneen muuttolinnun sointuva solina.

Vappusima ja tippaleipä = Otat kaapista ruisleipätaikinan juurta. Alustat taikinan, leivot rukiisia limppuja ja paistat ne arinalla uunin jälkilämmöillä. Leikkaat paksut viipaleet tuoretta ruisleipää. Päälle nokare oman tilan lehmien maidosta kirnuttua voita, jossa maistuu vivahteikas, pehmeä, tanniininen ja pähkinämäinen maku. Selvästi kuluvan vuoden vuosikertaa.

Vappupallo ja serpentiini = Pihakeinun viereen rakennetaan juhlasalko, jossa on sinisiä ja valkoisia viirejä. Sytytetään iso kokko ja keräännytään sen ympärille ihailemaan tulta. Lapset saavat paistaa makkaraa ja heitellä risuja liekkeihin. Yhdessä naapurien kanssa lauletaan maakuntalaulu, maammelaulu ja porilaisten marssi (vai oliko tämä juhannus ?).

Kuohuviini ja muut nautintoaineet = Vappusaunassa huuhdotaan työviikon hiet pois ja nostetaan omasta kaivosta lähdevettä. Se huiskaistaan päälle sekä sisäisesti että ulkoisesti. Illalla keitetään vappukahvit tuoreen nisun kanssa. Sitten pannaan maate. Emäntää kutitellaan kainalosta ja kikatuksesta riippuen siirrytään tositoimiin tai käännetään selkä. Kyse on kevätkynnöstä. Muut kyntöpäivät ovat juhannuskyntö, syyskyntö ja joulu-/uudenvuodenkyntö. Näillä hoidetaaan intiimi parisuhde, fyysiset tarpeet ja tilan jälkikasvu.

Vappubrunssi = Vapunpäivänä tarjotaan possupaistia ja omista perunoista tehtyä perunamokkoa. Puolukkahillo kruunaa aterian ja jälkiruokana maistetaan itse tehtyä kotikaljaa. Päälle kahden tunnin päiväunet. Eiköhän telkusta tule sitten jotain viihdeohjelmaa vapun kunniaksi ?

Näin olemme muuttaaneet traditiota työläisten ja ylioppilaiden juhlasta koko kansan juhlaksi. Myös sinä olet mukana. Ei enää Helsinki-keskeisyyttä vaan koko maa tehdään elinkelpoiseksi. Tasa-arvoa on kaivattu jo pitkään ! Eläköön koko kansan Vappu !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti