torstai 16. huhtikuuta 2015

Eurooppalainen nopeudenvalvontapäivä

Kaikki Euroopan poliisit valvovat tänään autoilijoiden ajonopeutta. Tarkoitus on jäänyt hieman epäselväksi. Sen takia olemme järjestäneet yleiseurooppalaisen tietokilpailun, johon voivat osallistua kaikki eurooppalaiset autoilijat. Kilpailussa kysytään vain yksi kysymys ja kaikkien oikeinvastanneiden kesken arvotaan hyvät palkinnot.

Mistä syystä tänään kaikki Euroopan poliisit valvovat ajonopeuksia ? Valitse oikea vaihtoehto.

1. Euroopan valtioiden käteisvarat ovat loppumassa. Tehokkaalla tempauksella paikataan samanaikaisesti kaikkien Euroopan valtioiden taloutta. Julkisen sektorin menot ylittävät reippaasti kerättävät tulot. Poliisilla on täysi työ täyttää tätä vajausta.

2. Poliisit ovat aiemmin siirtyneet tekemään paperitöitä kokopäiväisesti ja kentän tuntemus on kadonnut. Tällä tavoin poliisit joutuvat kohtaamaan kansalaisten arkea ja autoilijoiden todellisuus tuleei läheisemmäksi. Myös rikollisten tapaaminen kentällä antaa hyviä valmiuksia poliisin työhön. Samalla vietetään Euroopan poliisin tyky-päivää.

3. Oikeasti mitään kampanjaa ei toteuteta. Koko juttu on feikkiä. Tempauksen tarkoituksena on antaa autoilijoille käsitys, että poliisi valvoo ja liikenteessä on turvallista. Joitakin poliiseiksi naamioituja näyttelijöitä on passitettu teiden varsille, mutta heillä ei ole oikeasti sakottamisoikeutta. Pääosa näyttelijöistä on työttömiä, jotka yrittävät saada kiinnityksen johonkin laitosteatteriin.

4. Eurooppalaisten poliisijärjestöjen sakotuskilpailu toteutetaan perinteisesti 16.4. Kilpailusarjoja on kolme: Suurimman ylinopeuden mittaava kollega, suurimmat päiväsakot hankkiva jeppe ja eniten ylinopeuksia keräävä peltipoliisi. Kisan voittajat pääsevät uuteen Hollywood-poliisifilmiin näyttelemään eurooppalaista poliisia takaa-ajokohtauksissa.

5. Euroopan poliisien unioni ja Euroopan autourheiluliitto etsivät uusia kuskeja tuleviin autoilusarjoihin. Poliisi ilmoittaa ylinopeuden ajajat autojärjestölle. Ylinopeutta ajanut autoilija voi valita autourheilijoihin liittymisen ja sakon väliltä. Vaihtoehtoisia autourheilun muotoja ovat Formula 1 (ylinopeus yli 100km/h), Ralli (ylinopeus 50-100 km/h), Jokamiesluokka (ylinopeus 10-50 km/h), Karting (alaikäiset), Neppis (rattijuopot).

6. Putkat ja vankilat ovat tyhjentyneet kriminaaleista. Poliisit pelkäävät joutuvansa työttömiksi, joten jotain on tehtävä. Koko Euroopan poliisit pelkäävät joutuvansa pelkästään maahanmuuttajien rikosten varaan. Kantaväestöä on saatava myös rikosten poluille, muuten hommia ei riitä. Lähes jokainen ajaa vähän ylinopeutta joskus. Ylinopeuksien kautta saadaa poliiseille lisää hommia. Ylinopeusautoja pysäytellään, katsastamattomia autoja raakataan pientareille ja laattoja revitään pois, rattijuoppoja ja huumekuskeja ohjataan verikokeisiin ja pahnoille tuomiota odottamaan, ajokortteja pistetään hyllyille ja hyvännäköisille kuskeille kirjoitellaan pieniä kirjeitä ja annetaan käyntikortti. Hommaa riittää ja poliisi on kansan silmissä tarpeellinen.

7. Poliisin imago on kokenut harmittavan laskun. Kansa ei pidä poliiseja yhteiskunnan puolustajina vaan korruptoituneena, väkivaltaisena ja epätasa-arvoistavana. Euroopan poliisit ovat lähteneet joukolla parantamaan kuvaa poliisin työstä. Nyt poliisit tutkaavat autoilijoita, pysäyttävät ylinopeutta ajavat ja ovat synkän näköisiä. Loppujen lopuksi poliisi ei sakotakaan vaan kehoittaa pelkästään ajamaan rauhallisemmin. Helpotus on suuri. Kaikki ylinopeudesta narahtaneet saavat hymyn, päivän poliisivitsin ja lisäksi vapaalipun poliisimuseoon. Ihmiset huokaavat helpotuksesta ja muistavat poliiseja iltarukouksissaan.

8. Poliisi ei olekaan tutkailemassa autoilijoita. Kyse on puolustusvoimien kybersotaharjoituksesta, jossa selvitetään kuinka paljon mobiilinörttejä, somevallankumouksellisia ja erään ison itämaan lentokoneita, sukellusveneitä ja sotilasajoneuvoja Euroopan teillä liikkuu. Kaikki tielläliikkujat kuvataan ja kuvamateriaali lähetetään Euroopan puolustusvoimille (sama, jonka puolesta presidentti Niinistö vastikään liputti). Näin Euroopasta tulee kybersodankäynnin tai ainakin kybervalvonnan supermahti.

9. Media on jälleen sekoittanut kevään ja poliisin. Kyse on keväisin esiin työntyvistä sinivuokoista, jotka tulevat lämpimän sään myötä teiden varsille. Sinivuokkohan on sininen kukka, jossa on keskellä valkoisia heteitä tai emejä. Sinivuokon voi helposti sekoittaa poliisiin, joka on myös joskus pientareella hoitamassa virkatehtäviään. Kyse ei siis ole poliisin eurooppalaisesta tehovalvonnasta vaan sinivuokkojen keväisestä heräämisestä Euroopan maanteiden varsilla. Sitäpaitsi Sinivuokko on suojeltu. Sitä ei saa repiä irti partiopaikaltaan.

Kaikkien oikeinvastanneiden kesken arvotaan Eurojackpotin, Interpolin ja EU:n sosiaalirahaston mainosmateriaalia ja esitteitä, Kreikan lainoja ja Euroopan Parlamentin jäsenten puheita Europarlamentissa. Oikeat vastaukset ja voittajien nimet julkistetaan lehtemme huomisessa numerossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti