maanantai 27. huhtikuuta 2015

Päivän ruokaohje: Pyttipannua ja viskiä

Tänään on ollut oikein oivallinen, etten sanoisi huikea ruokapäivä. Tarjolla oli hyvää pyttipannua ja vielä parempaa viskiä.

MTK tarjoaa kahdellakymmenellä paikkakunnalla annoksen pyttipannua ja pienen maidon hintaan 30 senttiä. Tiettävästi pyttipannun päällä on perinteisesti paistettu muna. Kyse on 250 gramman annoksesta, joka sopii hyvin lounasruoaksi, päivälliseksi tai iltapalaksi. Ilmassa protestihenkeä. Maataloustuottajat eivät protestoi kepun vaalivoittoa tai uutta hallitusta vaan ruoan tuottajahintoja. Nämä pyttipannut myydään puhtaasti pelkällä tuottajahinnalla. Oikea hinta kaupassa olisi 1,50 €. Kyse on protestista ja myös kommentti viime aikojen hintahalpuutuksille. Maataloustuottajat ovat näreissään puheista ruoan korkeista hinnoista. Joku vetää välistä ja tuottajat jäävät nuolemaan näppejään kannattavuusrajoilla. Näin he ainakin itse sanovat.

Arkadianmäen Alko myi tänään 24 pulloa harvinaista viskiä. Kyse on japanilaisesta Cask by Cask Karuizawa viskistä, joka on kastanjanruskeaa, täyteläistä, terävää, makesan aprikoosista, kuivahedelmäistä, mausteista, setristä, kevyen lääkeyrttistä mutta rotevaa. Hinta on 580,10 €. Tätä viskiä on hyvin harvoin tarjolla. Hintakin on kohtuullinen, sillä useimmat eläkeläisistäkin saavat kuukaudessa käteen tämän verran. Muutenkaan tätä viskiä ei hörpitä vappuna pullokaupalla. Sen sijaan katsellaan rauhassa ja maistellaan korkillinen kerran vuodessa.

Kaikki, jotka ovat olleet liikkeellä aamuhämäristä puolipäivään Helsingin keskustssa, saattavat myhäillä nyt kotonaan tyytyväisenä. Tarjolla on ollut uniikkituotteita meiltä ja muualta. Halpaa pyttipannua ja arvokasta viskiä. Sananlaskussakin sanotaan, että viski on aina hintansa väärti. Sen minkä pyttipannussa säästää viskissä saa takaisin ! Hinta ei tässä ole kuitenkaan este. Useimmat eläkeläiset saavat kuukaudessa vaadittavat 580,40 €, joten hinta ei erottele meitä kansalaisia. Toki Sodankylän lennot aamuhämärissä voivat maksaa kohtuullisen paljon, mutta vaiva on kannattanut, mikäli plakkarissa ovat molemmat tuotteet. Joka tapauksessa herkullinen yhdistelmä. Nam !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti