tiistai 7. huhtikuuta 2015

Musiikkia Tallinnassa

Pääsiäisenä oli tilaisuus kuunnella monenlaisia musiikkielämyksiä Tallinnassa. Virohan on tunnetusti musiikin luvattu maa. Tallinna sen pääpaikka.

DejaVu-baariss puhalteli paikallinen "Jukka Perko". Taustamusiikki komppasi fonistia ja nuori pitkäraajainen kaunotar keilutteli itseään soittajan takana. Maukasta puhaltelua ja tunnelmaan soveltuvaa pehmomusaa.

Billy Elliot-musikaali esitettiin Nordea konserdimajassa. Kyse on nuoren pojan balettitanssijaurasta. Kaivoskaupungin köriläät ja varsinkin oma isä ja veli vastustavat Billyn balettiharastusta ja balettikoulua. Lopulta kaikki kääntyy hyväksi. Parasta tässä musikaalissa olivat isot tanssikoreografiat. Varsikinn balettityttöjen, kaivoslakon mielenosoittajien ja poliisien sekoittaminen yhteiseen tanssiin oli hienosti oivallettu. Elton Johnin musiikki oli aika kesyä. Mitään varsinaista tunnusmusaa ei oikein löytynyt. Kieli teki esitryksestä jotenkin kotikutoista ja ajoittain esityksen taso oli ailahtelevaa. Mutta ehdottomasti paljon hyvää toimintaa ja onnistumisia sekä lauluissa että tanssissa. Halvimmat liput maksoita 17€/pers.

Kirov- niminen pietarilainen grungebändi soitteli kulttuuritalo Kelmissä. Kellarissa sijaitseva Kelm on alakulttuurikeskus, jonne ei turisti helposti eksy. Kirov oli äänekäs ja mainio oman alansa airut. Ihmettelen, ettei tällainen bändi ole noussut maineeseen ja kunniaan. Osa porukasta oli virolaisia soittajia. Valitettavasti luolamaisessa esiintymispaikassa oli kymmenisn kuulijaa. Tilaisuus oli maksuton

Mad Murphyssä soitteli irkkutrio irkkurockia. Ainakin U2 ja Sting oli tunnistettavissa. Muitakin oli. Talo oli täpötäysi ja fiilis kohdallaan. Tuttujen biisien soittaminen on palkitsevaa sekä bänmdille että yleisölle. Tässäkin oli maksuton pubikeikka.

Clazzissa lauloi nuori virolainen jazzlaulajatar. Heitä riittää tässä maassa. Taustalla komppasi pianotrio. Mainio rumpali nousi omaan luokkaansa. Esiintyjien nimet jäivät tälläkin kertaa hämärän peittoon. Jatsiklubi oli täynnä pörisevää väkeä. Pääsymaksua ei ollut, mutta narikka maksoi euron.

Kadriorgin linnan taidemuseossa soi Beethoven. Kyse oli pianokonsertista, jossa venäläinen Alexander Puliajev soitteli 1700-luvulla rakennettua Walter Hammerklavieria. Beethoovenin sonaatti opus 31 ja lisäksi Haydnin 15 variaatiota olivat taiteilijan repertuaarissa. Puolentoista tunnin esitys oli mainio, vaikka kovin tulkinnallinen soittaja taiteilija ei olekaan. Mestari silti. Kuutisenkymmentä henkilöä oli ahtautunut koristeelliseen ja aivan upeaan saliin. Sali oli itse oma nähtävyytensä. Liput maksoivat 11€/pers.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti