maanantai 27. huhtikuuta 2015

Taas uusi Euroopan huijausviesti

Sain taas netissä uuden huijausviestin. Nyt Eurorest-niminen taho tarjoaa kymmenen yön hotelliyöpymisen kahdelle hengelle. Yöpymiset voi myös jakaa kahteen osaan. Hotellejakin on tarjolla mukavat tuhat kappaletta. Tietenkin todellisuudessa yritetään saada ihmiset lunastamaan voittoshekki, jonka kautta kinutaan luottokorttitietoja. Kiinnostavaa on tämä kamppanjan nimi:

XIV Euroopan Laajuinen Matalasesongin Loman Edistämiskampanja !

Johan siinä heikkopäinen alkaa innostua. Ihan rajoitettu tarjous juuri minulle, joka en ole koskaan voittanut missään mitään. Ei ole totta ! Vaan onhan tässä huijaus toden totta. Nykyisin huijaaminen kohdistuu avoimesti hämäävällä, aidolta näyttävältä tekstillä tavalliseen ihmiseen. Hieno keksintö on neljästoista, joka kirjoitetaan roomalaisilla luvuilla. Se lisää vakuuttavuutta. Mutta mutta ! Paha miinus huijareille on tämä teksti. Erillissanoina Euroopan Laajuinen, puhumattakaan Matalasesongin Loman Edistämiskampanja. Miksei Edistämis Kampanja ? Joka tapauksessa aivan liian pitkä ja kieliasultaan monimutkainen kampanjan nimi. Parempi olisi ollut edellisen huijausviestin kaltainen nimi Planeteo. Näyttää siltä, että tekstin takana lienee kielen käännöskone, ei yksittäinen kielenkääntäjä. Kone on myös tämän huijauksen riski. Siis riski huijareille. Mutta meille huijattaville suomalaisille kieliasun kömpelyys paljastaa jutun todellisen luonteen. Harakoille menee, jos pistät rahasi tähän huijausviestiin.

2 kommenttia:

  1. Sain samanlaisen viestin. Tyhmyyttäni kirjoitin viestin, jossa halusin yksityistietoja kyseisestä firmasta. Paluupostissa lähetettiin ilmeisesti "lentolippu" tms. vastausta kysymyksiini en luonnollisesti saanut. En ole avannut viimeisintä viestiä, joten en tiedä mitä vielä oisi urkittu.mitä tilitietoja tms en ole antanut.
    Päästinkö tyhmyyttäni viruksen valloilleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Planeteossa kysyttiin luottokortin tietoja. Epäilen, ettei tässä ole kyse viruksien levittämisestä vaan Euroopan laajuisesta yrityksestä saada luottokorttinumeroita ihmisiltä ja päästä käsiksi tileihin.

      Poista