sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Sade vähentää äänestysaktiivisuutta

Ansiokas väitöstutkimus kertoo, että sateella äänestysaktiivisuus vähenee. Normaali äänestysprosentti on ollut 69 %, mutta sadepaikkakunnilla se on ollut vain 68 %. Nyt on tehty tarkentava tutkimus sateen vaikutuksesta eri puolueiden äänestäjiin. Tuloksella uskotaan olevan merkittävä vaikutus äänestystulokseen. Tässä tiivistelmä Vaikutuksista eri puolueiden äänestäjiin:

Kokoomus
Sade vaikuttaa äänestysaktiivisuuteen positiivisesti. Äänestyspaikalle voi ajaa näyttävällä loistoautolla tai käyttää Ahtisaari-mallista jättisateenvarjoa. Sitä paitsi kokoomuslaiset eivät äänestä eduskuntaehdokkaita vaan Nato-jäsenyyden puolesta. Useimmat äänestäjät äänestävät myös perintöveron poistamisen puolesta, ettei heidän tarvitsisi tehdä massamuuttoa Ruotsiin perintöveron takia.

Keskusta
EU-viljelijät ehtivät paremmin äänestämään sateella, kun kevätkylvöt tehdään poutasäällä. Sateella käydään muutenkin kylässä, joten kyläilyreissulla on helppo käydä heittämässä ääni. Pienviljelijät äänestävät kuntaliitoksia vastaan ja aikovat kyniä verorahat kasvukeskuksista syrjäseuduille. Sade tuo Kepulle emäjytkyn.

Demarit
Ammattikoulun käyneet, nykyisin toiminimellä toimivat asentajat ja pienyrittäjät sekä hoitoalan naiset eivät jaksa kiinnostua sadesäästä. Samoin isojen kaupunkien palkkaamat kiintiösosiaalidemariväki, kaulusköyhäillistö, hoivatyöntekijät ja sosiaalitantat parantelevat viikonloppukanuunaa mieluummin kotona kun lähtevät sateella uurnille. Telkusta tulee hyvää viihdettä. Sitä paitsi sosiaalidemokraatit ovat saaneet ehdokkaiksi vain tavallisia harmaita ay-reliikkejä, jotka laulavat vanhoja puolueohjelmia kannesta kanteen. Ketä kiinnostaa ?

Perussuomalaiset
Perussuomalaiset tulevat sateellakin äänestämään, sillä he luulevat, että kaikki Suomen rahat on lapioitu Kreikkaan ja Suomessa on Euroopan suurin maahanmuuttajaväestö. Hyvä silmänkääntötemppu Soinilta ja kumppaneilta, sillä asia on täysin päinvastoin. Kauna ja kiihko on kuitenkin niin suurta, ettei sade haittaa. Nämä kouluttamattomat perusjäärät vastustavat kaikkea liikkuvaa ja haluavat hinnalla millä hyvänsä hallitukseen. Äänestysprosentti on sama sateella ja poudalla.

Vasemmistoliitto
Kukaan järkevä työtön, opiskelija, yksinäinen, syrjäytynyt tai muunlainen äkkiväärä ei lähde sateella pubista kävelemään äänestyspaikkalle. Pitäisi olla julkinen kuljetus tai tuoda äänestyspaikka Kallion kulmille. Äänestysprosentti laskee sateella, ellei pubeilla ole lainasateenvarjoja.

RKP
Äänestyskäyttäytyminen kuten Kokoomuksella ja Kepulla. Puolet ruotsalaisista on porvareita ja puolet kalastajia ja viljelijöitä. Kaikki äänet annetaan tutuille naamoille, ettei vaan käy niin, että ruotsinkieliset ohjelmien, koulun pakkoruotsi ja maakunnalliset bätrefolk-avustuksien poistaminen lopeta erityisasemaa.

Vihreät
Osa vihreistä on kunnon koijärveläisiä, joten heillä on saappaat uskollisesti jalassa sängyssäkin. Heitä sade ei haittaa. Osa taas on vihreänä netissä. Tämä nörttivihreiden porukka ei kastele jalkojaa äänestämisen tai muunkaan luonnonilmiön takia, sillä heille kyse on ilmaston muutoksesta. Äänestäminen on merkityksetön juttu verrattuna luonnon isoon kuvaan.

Kristillisdemokraatit
Uurnille on mentävä kun Yläkerran isäntä tai lahkopäällikkö niin käskee. Nöyryys äänestää on aina ollut herännäisten hyviä puolia. Äänestysaktiivisuus kasvaa sateella, mutta osa äänestää Sipilää saarnaajien neuvosta.

Ilmatieteen laitos on luvannut sadetta Kainuuseen ja Pohjois-Karjalaan. Vaalituloksen ennustaminen näillä tiedoilla on siten helppoa. Tämän tutkimustuloksen perusteella uusi hallitus muodostetaan Keskustan, Kokoomuksen ja Perussuomalaisten voimin. Vasemmistopuolueet, kristilliset ja vihreät jäävät opposiittioon räksyttämään. Historiallisesti myös ruotsalaiset putoavat pois hallituksessa, vaikka ovat olleet siellä satoja vuosia. Perussuomalaiset eivät yksinkertaisesti päästä samaan hallitukseen ruotsalaisia, sillä he ovat joskus olleet maahanmuutajia tai heillä on ainakin vieraskielinen sukunimi. Sipilä on uusi pääministeri ja pian epäsuosituin sellainen, sillä kuntauudistus, sote-uudistus ja valtion velan leikkaaminen menee pieleen. Ainoa asia, missä onnistutaan on asevoimien jättihankinnat. Ostetaan lentokoneita, sukellusveneitä, tutkajärjestelmiä ja erilaisa tykkejä, koska Euroopassa on jännittynyt tilanne. Stubb tai Väyrynen pääsee ulkoministeriksi taputtelemaan kansainvälisiä tuttujaan selkään valtion kustannuksella. Soinista tulee valtiovarainministeri, mutta perussuomalaiset hajoavat sisäisiin riitoihin. Lopulta Soini liittyy Kepuun. Sitten onkin uusien vaalien aika, sateella taikka ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti