maanantai 19. tammikuuta 2015

Markus Henttonen ja Kim Simonsson

Sunnuntaina päättyi Lahden Taidemuseossa valokuvaaja Markus Henttosen ja kuvanveistäjä Kim Simonssonin yhteisnäyttely. Kiinnosta yhdistelmä valokuvia ja veistoksia samassa tilassa. Työt täydentävät mukavasti toisiaan vaikka ovatkin eri planeetoilta.

Valokuvaaja Markus Henttonen vieraili Los Angelesissa ja sieltä on löytynyt kiinnostava kuvasarja valoin koristelluista asuintalosta. Jouluvalot valaisevat yksinäisen näköisiä taloja. Ihmisiä ei näy, kaikki on hiljaista, väri ja valo suojaavat tunkeilijoilta.

Simonssonin tyttö ja lapsifiguurit olivat herttaisen kauniita, mutta totisia ja yksivärisiä. Avaruusoliomaiset silmät tuijottavat tyhjästi. Simonsson luo mielikuvitusmaailmaa, joka herättää ristiriitaisuuksillaan kysymyksiä. Kiiltävän keraaminen tai vihreä sammaleinen pinta esineellistää. Toisaalta taitava muotoilu kiehtoo.

Museossa oli esillä myös suomalaisten nykytaiteilijoiden töitä. Kyse on Lahden taidemuseon viimeaikaisista hankinnoista. Nimet ovat tunnettuja viime vuosien nuoria tekijöitä. Tämän osion kokonaisuus on hieman sekava, koska varsinaista kokoavaa teemaa ei ole esillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti