keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Avoin kirje kansalainen Matti Vanhaselle

Kirjoitan tämän kirjeen Teille, koska pidän teitä pahoin väärinkohdeltuna. Tiedän, että olette tunnettu poliitikko ja julkisuuden henkilö. Sillä sektorilla on omat nousu- ja laskukautensa. Viime vuosina siirtyminen politiikastan yksityiseen työelämään on antanut myös rauhaa yksityisyyteenne. Pidän täysin kohtuuttomana sitä, miten tiedotusvälineet ovat menneinä vuosina kohdelleet teidän yksityiselämäänne julkisuudessa. Yksityiselämä, parisuhde, seurustelu, tunteet, toisesta pitäminen, rakastuminen jne ovat kaikki ihmmisen henkilökohtaisia asioita. Ne kuuluvat muille ihmisille vain asianomaisten henkilöiden kautta. Muu julkinen kirjoittelu, valokuvat ja suhteen yksityiskohteiden retostelu ovat väärin. Ne ovat pelkästään median myymiseen tähtääviä toimia, joissa yksityinen henkilö on rahantekoväline ja pelinappula. Tässä roolissa ihminen on aivan välttämätön väline, mutta ihmisenä merkityksetön kohde. Asianomaisen edesottamuksista ei kanna kukaan vastuuta. Medialla on tekijänsä ja heitä suojaavat mediatalojen koneistot, joiden edessä yksityisyys on kevyttä kauraa. Toki on olemassa joukko julkisuuden henkilöitä, jotka haluavat tarkoituksellisesti syöttää yksityisiä asioitaan medialle. He saavat sitä mitä haluavat ja osa myös sitä kautta tarvitsemiaan työtilaisuuksia. Mutta se on kokonaan eri juttu.

Teidän saama julkinen tirkistely ja yksityiselämän loukkaukset ovat olleet ennennäkemättömät. Seurustelusuhteista on revitelty yksityiskohtia myöten. Kaikki kivet on haluttu kääntää ja lähipiirejäkään ei ole säästelty. Se on varmasti koetellut Teitä itseänne, kumppaneitanne ja lähipiiriä. Olette aikeissa lähteä mukaan uudelleen politiikkaan. Tieto on otettu vastaan kohtuullisen rauhallisesti. Mutta se näyttää olevan tyyntä myrskyn edellä. Nyt joku lehti on päässyt käsiksi yksityiselämäänne ja uuteen suhteeseen. Ilmassa on taas sensaation aineksia ja kohta hyeenalauma on kaivelemassa kaikkia mahdollisia kiviä ja kantoja, jotta kansalla saadaan "todellista tietoa". Mitään armoa ei ole luvassa nytkään. Teidän on jo nähty tekevän yhdessä sitä sun tätä eri puolella Suomea.

Syy, miksi kirjoitan tämän, johtuu osin omasta elämästäni. Omasta suhteestani. Se on upea tarina ja yhä jatkuva elämys, jollaisen soisi joka ihmisen kokevan kerran eläessään. Mutta se on vain minun ja kumppanini omaisuutta. Läheiset tietävät, mitä olemme kertoneet tai miten olemme raottaneet salaisuuksien verhoa. Läheinen ihmissuhde on jotain ainutlaatuisen herkkää ja koskettavaa. Sen kasvattaminen ja elävänä pitäminen on kahden ihmisen yksityistä työtä ja tekemistä. Se vaatii rohkeutta, heittäytymistä ja antautumista kaikkein herkemmillä alueilla. Samalla se antaa kauneimpia asioita mitä ihminen voi elämässään kokea. Minun yksityiselämääni ei ole kuitenkaan revitelty julkisuudessa enkä ole sitä mitenkään kaivannutkaan. Mutta Teidän on. Voin vain kuvitella miten mediajulkisuus koettelee kahden aikuisen ihmisen herkkää suhdetta ja sen kehittymistä. Sitä ei voi toivoa edes pahimmalle vihamiehelle. Kuten sanoin se on kohtuuton koettelemus ja täysin epäoikeudenmukaista. Sen pitää loppua heti !

Haluan tämän kirjeen kautta toivottaa Teille ja mielitietyllenne onnellisia yhdessäolon hetkiä ja vuosia, mikäli niin haluatte. Mutta ilman, että siitä retostellaan julkisesti vastoin tahtoanne.

Samalla haluan potkaista sensaatioita kärttävää mediaa suoraan haarojen väliin, kaikkein arimpaan kohtaan. Poks ! Toivottavasti sattui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti