maanantai 18. helmikuuta 2013

Syödään hevosta

Hevosenlihasta on noussut kohua ympäri Keski-Eurooppaa. Jotkut sanovat, että hevosesta on tullut liian inhimillinen. Hevosen syönti eli kaverin syönti on barbariaa. Hevosen kasvattajat saavat monenlaista hyötyä hevosesta työnteon, ratsastuksen tai rivien merkeissä. Useat hevosalan ihmiset pitävät luontevana, että hevonen teurastetaan ja lihaa käytetään ravinnoksi. Tietysti tuottajaa laskee saamiaan rahoja. "Pitäisikö hevosenliha kuopata suon reunaan tai polttaa", kysyy eräs hevoskasvattaja. Olisiko hevosenlihansta vastaus maailman nälänhätään ?

Nyt myös Suomi on päässyt mukaan tähän hevosenlihasketsiin. Lidl on vetänyt pois myynnistä naudanlihagulassia. Hevosenlihan käyttäminen nautana on tietysti petos, jota ei tule hyväksyä. Samalla on käynyt selväksi, että hevosta myydään halvemmalla. Olisiko hevonen kiinnostavampaa lihana, jos se olisi puolet kalliimpaa ? Hevosenlihaa gourmet-ruokana !

Pikainen tutkimus Sokos-tavaratalon metwurstihyllyllä kertoi, että noin puolessa myynnissä olevasta metwurstista sisälsi hevosenlihaa. Makkarapuolella hevosta oli vähemmän. Ainoastaan yhden makkaratehtaan kaikissa makkaroita oli hevosta. Hevosenliha ei ole minulle mahdotonta, muttei se mitään herkkuakaan ole. Muutaman kerran Turun kauppahallissa on ostettu hevosenmakkaraa. Se on melko tuhtia tavaraa, eikä sitä muutamaan vuoteen tee mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti