lauantai 2. helmikuuta 2013

Fur

Teeman perjantaileffa Fur jäi mieleen ja kaivelemaan. Porvarillisen perheen tytär (Nicole Kidman) toimii valokuvaajamiehensä avustajana ja tukena. Salaisuuksia kerrotaan ja pian nainen alkaa osoittaa kiinnostusta poikkeavuuksia kohtaan. Hän tutustuu talon yläkerrassa asuvaan täyskarvaiseen mieheen. Hänen myöhään tulee tutuksi pieniä ihmisiä , isoja ihmisiä, seksuaalisia hahmoja jne. Nainen yrittää saada miehensä ja lapsensa mukaan tähän elämään. Lopulta karvainen keuhkovaivoista kärsivä mies saa naisen, mutta hukuttautuu kuoleman sairaana. Nainen jättää perheensä ja ryhtyy valokuvaajaksi. Kuva alkaa jä päättyy naturistileirille, jonne nainen uskaltautuu alastomana.

Itsensä jäi mietityttämään elokuvan teema, erilaisten ihmisten, salaisuuksien ja pelkojen kohtaaminen ja siihen liittyvä jännitys. Erilaisia ihmisiä oli paljon, muttei yhtään mustaa tai eri rotuista. Ilmassa oli seksuaalista väreilyä ja salaisuuksien jännitystä, muttei kuitenkaan mitään selvyyttä. Nainen rakasti miestään, mutta hetkessä tunnusti rakkauttaan myös karvaiselle miehelle. Ilmeisesti hän rakasti toista miestä, koska tämä hyväksyi erilaisuuden. Toinen tytär oli kiinnostunut erilaisuudesta toinen torjui erilaisuuden. Nainen ei ollut itse kovin läheinen lapsilleen. Lopulta nainen valitsi erilaisuuden ja jätti perheen.

En tiedä oliko elokuvan monimuotoisuus liian iso kakku tekijöilleen. Siksi monta asiaa jäi ilmaan. Siinä on ehkä myös elokuvan kiehtovuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti