maanantai 25. helmikuuta 2013

Jääkiekon kurinpito

Jääkiekossa kiehuu. Koko kauden kiekkokansaa on puhuttanut pelin väkivaltaisuus ja päähän kohdistuvat taklaukset. Sen lisäski valmentajien kielenkäyttö on noussut jatkuvasti otsikoihin. Liigan kurinpitoon odotetaan uusia tuulia. Nyt siihen aiotaan puuttua kovalla kädellä. Olemme saaneet haltuumme Liigan uunituoreen ehdotuksen kurinpitotoimista.

Kaukakoväkivallasta annettavat tuomiot
1. Vakivaltainen pelaaja joutuu pelikiellon lisäksi jäähallin lippujentarkastajaksi. Hän ottaa kaikkien katselijoiden liput syyniin, taputtelee takkien ja kassien sisältöjä ja poistaa juopuneet tai huonosti käyttäytyvät katsojat katsomosta.
2. Pelaaja joutuu pelikiellon lisäksi pelaamaan junnukiekkoa ilman suojuksia. Häntä saa taklata ja nimitellä miksi haluaa.
3. Todella väkivaltainen pelaaja voidaan tuomita pyytämään anteeksi kaikilta katsojilta. Pelaaja kiertelee katsopmossa pelin aikana, kättelee kaikki katsojat ja kertoo miten pahoillaan on väkivaltaisesta teostaan.
4. Pelaaja tuomitaan kirjoittamaan kirja: "Miksi minusta tuli väkivaltainen". Asianomainen "kirjailija" myy kirjaa ottelutauoilla ja yrittää saada kirjan kustannus-ja painokulut katettua kirjamyynnillä.
5. Väkivaltainen pelaaja tuomitaan laulamaan Maamme-laulu ennen ottelun alkua jokaisessa pelissä, joissa hän on pelikiellossa


Rumasta kielenkäytöstä annettavat tuomiot
1. Rumasta kielenkäytöstä voidaan pelaajalle tai valmentajalle langettaa fanituomio. Valmentaja joutuu vieraspeleissä vastustajan fanikatsomoon kannustamaan omaa joukkuettaan. Fanikatsomossa kielenkäyttö saa olla railakasta kuten on viime aikoina totuttu (esim. suihinotot ja tappamiset).
2. Kielenkäytöstä tuomittu pelaaja joutuu kukittamaan ja kehumaan kaikki katsomossa istuvat naiset. Hänen on saatava kaikki naiset vakuuttuneeksi, että hän on oikeasti herrasmies ja rumat puheet eivät kuulu hänen käytöstapoihinsa. Mikäli yksikään naiskatsoja ei vakuutu, katumusta ja kehumista harjoitellaan lisää.
3. Asianomainen henkilö joutuu kuukauden pelikiellon lisäksi toimimaan 9.luokan opettajana ja karsimaan oppilaiden rumat sanat ja puheet sekä tunnilla että välitunnilla. Pelaaja joutuu päiivittäin kertomaan omasta huonosta kielenkäytöstään varoittavana esimerkkinä.
4. Rumasta kielenkäytöstä tuomittu pelaaja joutuu Raimo Summasen tai Tami Tammisen valmentamaan joukkueeseen. Hän joutuu kuuntelemaaan loppukauden näiden kahden oppi-isän kielenkäyttöä ja olemaan itse hiljaa. Mikäli kyseiseen rikkkeeseen tuomitaan toinen em. henkilöistä, joutuvat he toistensa apuvalmentajiksi.
5. Henkilö voi saada oikein kovan rangaistuksen pahoista puheista. Tällöin asinomaiselle pannaan raitapaita päälle ja hänestä tehdään jääkiekkotuomari. Nimi tulee paidan selkään. Hän tuoimii loppukauden kaikkein kiihkeimmissä otteluissa oikeudenjakajana eikä päätöksestä voi valittaa. Siinä saa sikakatsomo heittää loputonta herjaa vääristä tuomioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti