maanantai 11. helmikuuta 2013

Hevosen lihaa

Findus on joutunut kriisin kouriin. Sen tuottamasta lasagnesta on löytynyt hevosen lihaa. Tuote on teetetty Luxenburgissa, mutta sinne liha on tullut alihankkijalta Romanista. Tuoteselosteessa Findus ilmoittaa lihan olevan nautaa. Nyt Ranskassa on kriisikokous. Miten tämä kriisi voitaisiin ratkaista ?

1. Findus painattaa tarran kaikkiin lasagnetuotteisiin ja siinä kerrotaan avoimesti tuotteen sisältävän ravitsevaa heppaa.

2. Findus antaa rahansa takaisin kaikille, jotka tuovat tuotteen kuoret kaupan kassalle. Findus tarjoaa vastalahjaksi wok-vihanneksia, mikäli asiakas lupaa olla kailottamatta asiasta enempää.

3. Findus alkaa myydä hevosenmakkaraa, kuten Turun kauppahallissa tehdää. Finduksen liikevaihto tuplaantuu ja hevosesta tulee uusi ranskalainen gourmet-tuote. Hyvää ja ravitsevaa lähiruokaa.

4. Finduksen ja Ranskan valtion välille solmitaa YYA sopimus, jossa Findus muuttaa sadaksi vuodeksi Romaniaan ja Ranska pidättäytyy nostamasta syytettä eläinsuojelu- tai kuluttajan suojalakien rikkomisesta.

5. Paul Bocuse- kokkikilpailun osanottajat saavat tehtäväkseen loihtia Findus hevosenlihalasagnesta loistelias viiden ruokalajin menyy. Aterioista tehdään kirja, joka nousee heti vuoden kirjaeliittiin. Kirja saa myöhemmin Nobelin kirjallisuuspalkinnon, Pulizerin ja mitä niitä nyt onkaan.

6. Finduksen lasagne julistetaan Ranskan uudeksi kansallisruoaksi. Kaikki hienot ravontolat alkavat tarjoamaan muovirasista tätä hevosherkkua. Amerikkalaiset, kiinalaiset ja japanilaiset turistit tulvivat Pariisiin ja Lyoniin. Romaniaan perustetaan jättimäinen hevosjalostamo Dacian autotehtaan tiloihin.

Ps. Missähän tätä Findusta oli myynnisssä ? Ettei vaan olisi päässyt loppumaan. Joutuukohan Hannu Karpokin mainostamaan taatusti tuoretta hevosenlihaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti